ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Στα χαρτιά το 30ωρο, για τα μάτια των θεσμών

Θα υπάρξουν και κάποια "στελέχη" πρόθυμα να το εφαρμόσουν. Όταν όμως ήταν δάσκαλοι... Γιατί το 30ωρο μην ξεχνάμε, ισχύει από το 1985!
Ανούσιες συζητήσεις... Λες και αν μείνουμε έως τις 2μ.μ., έχουμε δεν έχουμε εργασία, θα λύσουμε το εκπαιδευτικό πρόβλημα της χώρας!!

Οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ποτέ δεν υπήρξαμε φυγόπονοι
 Ειρήσθω εν παρόδω, οι Δάσκαλοι όταν έχουμε κάποια πρόσθετη εξωδιδακτική εργασία, πηγαίνουμε στο σχολείο και Σαββατοκύριακα, χωρίς να μας το επιβάλλει κάποιος!
καλό τριώδιο...καλά αγώνα...και καλή μετάνοια!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

kathimerini.gr
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Από... Δευτέρα θα ισχύσει το υποχρεωτικό 30ωρο για τους εκπαιδευτικούς. Και αυτό μάλλον στα χαρτιά. Το υπουργείο Παιδείας δεν κρύβει την άποψή του ότι η εν λόγω υποχρέωση ψηφίστηκε για τα μάτια των θεσμών. Μάλιστα, ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου προ ημερών ανέφερε στη ΔΟΕ ότι «δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με το 30ωρο», ενώ στελέχη του υπουργείου διαβλέπουν ότι στην πράξη η διάταξη θα καταστρατηγηθεί. Μάλιστα, η ΟΛΜΕ εξέδωσε οδηγό –με πέντε βήματα– προς τους εκπαιδευτικούς για το υποχρεωτικό 30ωρο. «Σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας διευθυντών καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να συνεδριάσουν άμεσα», λέει η ΟΛΜΕ.

Ειδικότερα, χθες, έφθασε από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας η εφαρμοστική εγκύκλιος του πρόσφατου μνημονιακού νόμου (άρθρο 245 του νόμου 4512/2018), ο οποίος ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παραμένουν στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή έως τις 2 το μεσημέρι. Ετσι, χθες οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωναν το προγράμματά τους πριν από τις 2 μ.μ. ήταν δικαιολογημένοι να αποχωρήσουν, και τυπικά, η εφαρμογή της εγκυκλίου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (Παρασκευή γαρ σήμερα!). Οι τύποι ωστόσο διαφέρουν από την πράξη. Συγκεκριμένα, αρμόδιος για την τήρηση του παρουσιολογίου των εκπαιδευτικών είναι ο διευθυντής του σχολείου. Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι ακόμη κι αν υπάρξει κάποιος τυπικός διευθυντής, «οι συνδικαλιστές μπορούν να μπλοκάρουν την εφαρμογή της ρύθμισης».

«Κυβέρνηση και υπουργείο χρησιμοποιούν διπλή γλώσσα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης της πικρής αλήθειας ότι με κάθε τρόπο υλοποιούν τις συμφωνίες με τους θεσμούς. Υποτακτικοί προς τα “έξω” - “σημαιοφόροι” του αγώνα κατά των θεσμών στο εσωτερικό», ανέφερε χθες η ΔΟΕ, η οποία επανέλαβε τη θέση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών «προς τους συλλόγους διδασκόντων (κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο διοίκησης των σχολικών μονάδων) να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα». Από την άλλη, καθηγητές ανέφεραν σκωπτικά χθες στην «Κ» ότι ακόμη και να υπήρξε πρόθεση όλων να παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τη λήξη της λειτουργίας του, δεν θα υπήρχαν τα γραφεία για να καθίσουν!

Την ίδια στιγμή, το υπ. Παιδείας ζήτησε από τα σχολεία να στείλουν στοιχεία για τον αριθμό των γονιών που ζήτησαν να μη διδαχθούν τα νέα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών. Στο γεγονός αντέδρασε η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων που έχει ταχθεί κατά των νέων προγραμμάτων και κάνει λόγο για «ιδεοληπτική και απεγνωσμένη προσπάθεια της σημερινής ηγεσίας του υπ. Παιδείας, να επιβάλει διά της βίας και εξαναγκαστικά, διαμέσου ενός ιδιότυπου νέου γενιτσαρισμού, στους μικρούς μαθητές των σχολείων της πατρίδας μας, ένα μοντέλο μαθήματος Θρησκευτικών που αποδομεί ευθέως στα μάτια τους την αποκεκαλυμμένη πίστη των γονέων τους, εξισώνοντάς την με τις ανθρωποκατασκευασμένες θρησκείες του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: