ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Στον αέρα βρεφονηπιακοί σταθμοί και 3.200 εργαζόμενοι

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΚΟΜΑ δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ήδη προοιωνίζονται αντιδράσεις. Ανοιχτά έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στη διάταξη του Κώστα Γαβρόγλου για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση οι δήμοι και οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κάνοντας λόγο για κλείσιμο 1.600 δομών, ενώ παράλληλα θα οδηγηθούν στην ανεργία τουλάχιστον 3.200 άτομα. Η ερχόμενη εβδομάδα, μετά την Καθαρά Δευτέρα, αναμένεται θερμή με την ΠΟΕ ΟΤΑ να προαναγγέλλει κινητοποιήσεις μαζί με την ΚΕΔΕ.
Υπενθυμίζεται ότι π εξαγγελία του κ. Γαβρόγλου που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τη μεριά των δήμων να κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική ρύθμιση, καθώς ο υπουργός Παιδείας τούς είχε υποσχεθεί διάλογο για το θέμα. Πάντως η ΠΟΕ ΟΤΑ καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας και για αλλαγή στα επαγγελματικά δικαιώματα των βρεφονηπιοκόμων, σημειώνοντας ότι περιγράφει αυτές τις δομές ως φύλαξη, υποβαθμίζοντας τις άλλες δραστηριότητες.
Εντύπωση πάντως προκαλεί και η ρύθμιση που αφορούσε οφειλές πανεπιστημιακών προς τους ΕΛΚΕ, η οποία αφαιρέθηκε από την αρχική μορφή του νομοσχεδίου. Οι καθηγητές των οδοντιατρικών σχολών είχαν προχωρήσει από τον περασμένο Αύγουστο σε αποχή από τα καθήκοντά τους με στόχο να ψηφισθεί η εν λόγω διάταξη. Ο υπ. Παιδείας είχε δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση της ρύθμισης, τελικά όμως δεν το έκανε. 

Συγχωνεύσεις. 
Σε ένα άλλο μέτωπο, στην ίδια θεματική, πάντως, δηλαδή στο έργο του υπουργού Παιδείας για συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια, με στόχο την κατάργηση των πρώτων, ο κ. Γαβρόγλου φαίνεται ότι βάλλεται πανταχόθεν. Ειδικότερα, στην επιχειρούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιτίθενται στον υπουργό, ο οποίος είχε επιχειρήσει να τους υπερασπιστεί σε παλαιότερη ανακοίνωσή του. Πριν λίγες μέρες, έπειτα από διαρροή των ζυμώσεων που γίνονται στην Περιφέρεια της Ηπείρου, οι καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών είχαν προχωρήσει σε μη παράδοση βαθμολογιών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τύχη της σχολής. Ο κ. Γαβρόγλου είχε επιτεθεί στους καθηγητές κάνοντας λόγο για ομηρία των φοιτητών, αυτοί όμως του απάντησαν: 0 υπουργός Παιδείας κατηγορεί τους καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών για μονόπλευρη και προκλητική αντίδραση, αλλά ο ίδιος είναι αυτός που λειτουργεί μονόπλευρα εμποδίζοντας τον διάλογο , δηλώνοντας πλήρη στήριξη στην απόφαση των καθηγητών τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: