ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών - Πρόταση αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου


Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287

Η μετάθεση αποτελεί μία σημαντική μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση του κάθε εκπαιδευτικού.
Εντός του Νοεμβρίου χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης με στόχο να βρεθούν στον τόπο συμφερόντων τους, κοντά στις οικογένειές τους.
Η μετάθεση, ιδιαίτερα σήμερα που οι εκπαιδευτικοί βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσής τους, αποτελεί σημαντικότατη επιδίωξη.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει με βάση ένα αναχρονιστικό και άδικο νομοθετικό πλαίσιο.
Για το λόγο αυτόν καθίσταται αναγκαία η επανεξέταση και αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων.
Είναι αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουμε σε ένα πιο απλό πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό και αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας νομοθετικό πλαίσιο.
Άμεσα πρέπει να συσταθεί επιτροπή σε συνεργασία Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. και Υπουργείο, όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις που θα διαμορφωθούν μετά από ένα ουσιαστικό διάλογο με τους συναδέλφους της βάσης.
Ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ για άλλη μία φορά θέτω υπόψη της εκπαιδευτικής κοινότητας τις παρακάτω προτάσεις πιστεύοντας πως μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου :
Σύσταση οργανικών θέσεων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης (ιδιαίτερα οι ειδικότητες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα)
Αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης (χρόνια υπηρεσίας, παιδιά, συνυπηρέτηση) για μια πιο δίκαια, πιο ρεαλιστική και ισορροπημένη μοριοδότηση.
Άμεση ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 13, Π.Δ. 50/96 για την επαναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων των ασθενειών και την ένταξη ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτές που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία, π.χ. με 40% αναπηρία λόγω ασθένειας WIILLEBRAND ή με 67% λόγω ασθένειας CROHN, ή με κώφωση στο αριστερό αυτί του παιδιού υπολογίζονται στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και απόσπασης. Με εγκεφαλοπάθεια 90% αναπηρία ή βαρεία μυασθένεια 90% αναπηρία ή με παιδική σχιζοφρένεια 80% αναπηρία ή με 90% αναπηρία λόγω κινητικών προβλημάτων δεν υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης ή απόσπασης.
Αντιμετώπιση του «λαβύρινθου» της ισχύουσας νομοθεσίας για ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, Διαπολιτισμικά, Πειραματικά και Μειονοτικά σχολεία με ξεκάθαρα κριτήρια αντίστοιχα της γενικής εκπαίδευσης.
Αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων. Η σημερινή μοριοδότηση δε στηρίζεται σε ενιαία κριτήρια, δημιουργεί μεγάλες αδικίες που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης αναμοριοδότησης των συνθηκών διαβίωσης όλων των σχολικών μονάδων με ξεκάθαρα και αντικειμενικά κριτήρια
Οι μεταθέσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται εγκαίρως ώστε να δίνεται η δυνατότητα του προγραμματισμού της προσωπικής και οικογενειακής ζωής του κάθε εκπαιδευτικού.
Ελπίζουμε ο υπουργός παιδείας να έχει την πολιτική βούληση για τη δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο μεταθέσεων.
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: