ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΥΛΗ:Με επείγουσες διαδικασίες θα ψηφισθούν τα προαπαιτούμενα

Τα τελευταία χρόνια οι βουλευτές δεν νομοθετούνε, αλλά απλά εγκρίνουν τα νομοθετήματα των δανειστών... με τις ευλογίες του λαού!

kathimerini.gr
Με καταγγελίες της κυβερνητικής επιλογής να προωθεί μνημονιακά νομοθετήματα παγίως με επείγουσες και κατεπείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με διαφωνίες επί αρκετών εκ των προωθούμενων ρυθμίσεων, αλλά και ευρείες πλειοψηφίες στήριξης κρίσιμων διατάξεων, όπως είναι εκείνες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών –υπέρ της οποίας τάχθηκαν χθες Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη, με το Ποτάμι να επιφυλάσσεται– εξελίσσονται από χθες στο Κοινοβούλιο οι συζητήσεις για τα προαπαιτούμενα και τις τράπεζες.

Οι υπουργοί Ενέργειας και Οικονομικών Π. Σκουρλέτης και Ευκλ. Τσακαλώτος, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις ασφυκτικές προθεσμίες που θέτουν στο σώμα για ψήφιση αυτών των σχεδίων νόμων (εν προκειμένω, για την ανακεφαλαιοποίηση σήμερα και για τα προαπαιτούμενα την Πέμπτη), επικαλέστηκαν τη μη κανονικότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα και η οικονομία, και το ασφαλές των εξελίξεων. «Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν πολλά στοιχεία άγνωστα. Ηταν πολύ δύσκολο να έχουμε έτοιμο το νομοσχέδιο νωρίτερα», ανέφερε χθες ο κ. Τσακαλώτος.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση απέρριψε τις κυβερνητικές αιτιάσεις. Απαντες κάνουν λόγο για λάθη της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών, τα οποία κοστίζουν πανάκριβα στον λαό. «Μας φέρνετε νομοσχέδιο ως κατεπείγον, διότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τόνισε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μ. Βορίδης, προσθέτοντας: «Με τις κυβερνητικές επιλογές, κατέστη αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση τώρα. Οι κ. Βαρουφάκης και Τσίπρας κατέστρεψαν τις τράπεζες».

Με παρεμβάσεις ίδιου περιεχομένου με όσα ανέφερε ο εισηγητής της Ν.Δ., άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ενώ απολύτως αρνητικοί και ως προς τη διαδικασία και επί της ουσίας των νομοσχεδίων εμφανίστηκαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ· από επιφυλακτικοί έως και αντίθετοι οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων. Με αφορμή το διαδικαστικό και τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει ακριβώς όσα και οι προηγούμενες, ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος και οι βουλευτές του ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.
«Ούτε και από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε χαρούμενοι που έρχονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», σχολίασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γερ. Μπαλαούρας, κατά τη βραδινή συνεδρίαση για το σχέδιο νόμου περί την ανακεφαλαιοποίηση. Μεταξύ άλλων, δε, σημείωσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου και με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, «τελειώνει ο κίνδυνος του “κουρέματος” των καταθέσεων».

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα, Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν επιτακτικά να αποσυρθούν οι διατάξεις για φορολόγηση αγροτών, κτηνοτρόφων και ζυθοποιών, με τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ να προειδοποιούν ότι επίσης καταψηφίζουν και εκείνοι το άρθρο για τους ζυθοποιούς.
Έντυπη Έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια: