ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Νέο μισθολόγιο με πολλές αλλαγές...

Νέο μισθολόγιο, σημαίνει νέες μειώσεις των αποδοχών μας...

thetoc.gr
Με το νέο μισθολόγιο που σχεδιάζει να εισάγει η κυβέρνηση στον Δημόσιο τομέα κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν λίγα χρόνια προϋπηρεσίας – έως και 12 χρόνια, ενώ «χαμένοι» θα είναι οι υπάλληλοι που διαθέτουν αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας αφού θα δουν τους μισθούς τους να παγώνουν λόγω της διατήρησης της προσωπικής διαφοράς. Με το νέο νόμο για το μισθολόγιο του Δημοσίου θα πραγματοποιηθεί επανακατάταξη όλων των υπαλλήλων με βάση τα χρόνια υπηρεσίας, αφού θα αποσυνδεθεί το μισθολόγιο από το βαθμολόγιο.

Κερδισμένοι θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν «σταματήσει» στο τελευταίο μισθολογικό κλιμάκιο του βαθμού που ανήκουν λόγω του παγώματος μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που έχει επιβληθεί από το 2012.

Για παράδειγμα υπάλληλος τεχνολογικής εκπαίδευσης που έχει προσληφθεί το 2010 και έχει περάσει το διετές δοκιμαστικό στάδιο σήμερα λαμβάνει ακόμα τον εισαγωγικό μισθό των 1.037 ευρώ. Με το νέο μισθολόγιο ο υπάλληλος θα καταταγεί στο 2ο μισθολογικό κλιμάκιο των υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης καθώς θα του αναγνωριστούν πέντε χρόνια προϋπηρεσίας. Σύμφωνα με το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για αυξήσεις της τάξης του 3% ανά διετία στους ΠΕ και ΤΕ τότε ο υπάλληλος του παραδείγματος θα λάβει αύξηση 63 ,15 ευρώ και βασικό μισθό 1.100 ευρώ.

Αντίστοιχα υπάλληλος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που το 2012 σταμάτησε στο τελευταίο κλιμάκιο του βαθμού Ε με 8 χρόνιαπροϋπηρεσία λαμβάνει βασικό μισθό 1.187 ευρώ. Με το νέο μισθολόγιο θα καταταγεί στο 5ο μισθολογικό κλιμάκιο και θα λάβει βασικό μισθό 1.202 ευρώ και αύξηση 15 ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες είναι να αποδώσει τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που το δικαιούνται με βάση το νέο μισθολόγιο από το 2016 αλλά λόγω του υψηλού κόστους θα δοθούν - εάν τελικά κλειδώσει η συγκεκριμένη διάρθρωση του μισθολογίου- σε βάθος τετραετίας.

Η προσωπική διαφορά «παγώνει» τις αποδοχές

Μεγάλοι «χαμένοι» από το νέο μισθολόγιο θα είναι οι υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας αφού θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για τα επόμενα χρόνια λόγω της διατήρησης της προσωπικής διαφοράς.

Για παράδειγμα ένας υπάλληλος Τεχνολογικής εκπαίδευσης με 24 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνει σήμερα βασικό μισθό 1.590 ευρώ μικτά. Με το νέο θα καταταγεί στο 11ο Μισθολογικό Κλιμάκιο και θα έχει ονομαστικό βασικό μισθό 1.435 ευρώ. Η διαφορά των 155 ευρώ θα διατηρηθεί ως προσωπική διαφορά χωρίς να μειωθούν οι αποδοχές του υπαλλήλου.

Το συγκεκριμένο ποσό θα συμψηφίζεται τα επόμενα χρόνια με τις μισθολογικές ωριμάνσεις οπότε ο υπάλληλος θα λάβει αύξηση στον μισθό του μετά από 6 χρόνια οπότε θα έχει ...εξαφανιστεί η προσωπική διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: