ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Με'ι'μαράκης: «ΣΤΗΣΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Β. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ προς Υπουργό Παιδείας: Μην τολμήσετε αλλαγές βιβλίων
Δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα, νέους φόρους, νέες περικοπές.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι στις 8 Φεβρουαρίου ο κ. Τσίπρας διάβαζε από αυτό το βήμα άλλες προγραμματικές δηλώσεις, που δεν έχουν «καμία σχέση με τις σημερινές».

«Μόλις 15 μέρες μετά τις εκλογές η πολιτική απάτη που στήσατε πριν τις εκλογές με τον κ. Καμμένο έχει αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο Πρωθυπουργός δεν ανταποκρίνονται σε τίποτε από όσα λέγονταν προεκλογικά και αποκαλύφθηκαν από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε, την ίδια ώρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν το είχατε διαβάσει; Δεν το είχατε δει; Δεν ξέρετε τι αποκαλύπτεται από το προσχέδιο του προϋπολογισμού;», ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι σε αυτό αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, πως «μετά το θετικό ρυθμό που είχαμε το '14 η χώρα επιστρέφει στην ύφεση και το '15 και το '16».

«Αποκάλυπτε τελικά πως εσείς επενδύετε μόνο στον πολιτικό καιροσκοπισμό με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας για να διαλύσετε τη Βουλή, πολιτικό καιροσκοπισμό με το δημοψήφισμα παρωδία, πολιτικό καιροσκοπισμό όταν κλείσατε τις τράπεζες και βάλατε τα capital controls, πολιτικό καιροσκοπισμό και τώρα που τελείωσαν οι αντιμνημονιακές κορώνες. Πάνε οι βάρβαροι», είπε.

Κατηγόρησε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ότι έγινε «μνημονιακότερος των τροϊκανών», ενώ για την αναφορά του πρωθυπουργού ότι έκλεισε οριστικά τη συζήτηση για το Grexit, τού καταλόγισε ότι αυτός ήταν που «ζωντάνεψε τον εφιάλτη αυτό με το εγκληματικό πείραμα» που έκανε για να εκβιάσει «με την θεωρία των παιγνίων την Ευρώπη».

Θύμησε επίσης αναφορά του Πρωθυπουργού «ότι μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο και λίγους για πολύ καιρό. Δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας», ενώ καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι από την επομένη των εκλογών άρχισε να εγκαταλείπει όσα έλεγε προεκλογικά και από την μεθεπομένη να βαφτίζει «πλούσιους τους εγαζόμενους με 1.500 ευρώ, έχοντες τους συνταξιούχους που παίρνουν 1.000 ευρώ».
Για την Παιδεία
Στον τομέα της Παιδείας ζήτησε από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις «χρεοκοπημένες ιδεοληψίες». «Δεν μπορεί η αριστεία να θεωρείται ρετσινιά. Δεν μπορεί να ξεκινάει η σχολική χρονιά με δεκάδες σχολεία κλειστά. Δεν μπορεί να επιτρέπουμε και πάλι σε μια χούφτα κουκουλοφόρους να κλείνουν τα πανεπιστήμια», τόνισε.

«Μην τολμήσετε αλλαγές βιβλίων γιατί αν εκφράσετε απόψεις σαν αυτές που κουβαλά ο νέος υπουργός Παιδείας για την Γενοκτονία των Ποντίων. εμείς του λέμε να μην τολμήσει. Είνια ύβρις για την ιστορία μας. Είναι ύβρις για τη νέα γενιά», πρόσθεσε.

Για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Αναφερόμενος στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση επανέλαβε ότι ήταν έμπνευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι η αναστολή δεν είναι λύση και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δεσμευθεί «εδώ και τώρα ότι το μέτρο αυτό δεν θα εφαρμοστεί».

Για το χρέος
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της απομείωσης του χρέους ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η ΝΔ εμμένει και είναι μαζί με την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, ωστόσο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για το ύψος του, «με τα 90 ευρώ φέσι» που πρόσθεσε.

Υποστήριξε, παράλληλα, ότι η απόφαση που ελήφθη στη σύνοδο κορυφής στις 12 Ιουλίου δεν έφερε τίποτε παραπάνω από όσα δεσμεύθηκαν οι εταίροι μας στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, ενώ τόνισε ότι με συμφωνία του κ. Τσίπρα το «κούρεμα» του χρέους αποκλείεται πλέον ρητά.

Σχολίασε, δε, τις αναφορές του πρωθυπουργού στο θέμα του χρέους κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, λέγοντας: «Θέλω να σας πω ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης αυτά τα θέματα δεν θέλουν να τα συζητούν στον ΟΗΕ. Δεν τους αρέσει και νομίζω ότι θα έπρεπε να σας έχουν ενημερώσει».

Για τους αγρότες
Αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι η μόνη επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι έχασε «τεράστια κοινοτικά κονδύλια για την αγροτική ανάπτυξη».

«Έχετε καθυστερήσει δραματικά για την έγκριση του νέου προγράμματος και τώρα προχωράτε στην υπερφορολόγηση των αγροτών και στη μείωση των αγροτικών συντάξεων χωρίς την ψήφο της ΝΔ, μόνο με την ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων», υπογράμμισε.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Στάθηκε και στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την αναφορά του πρωθυπουργού σχετικά με την αλλαγή διοικήσεων, σημειώνοντας:

«Καλά αλήθεια τα λέτε αυτά τώρα; Δεν ξέρετε ότι ήδη έχετε αλλάξει τις διοικήσεις και όσες δεν έχετε αλλάξει έχουν την έγκρισή σας; Ο κ. Δραγασάκης δεν έχει αλλάξει τις διοικήσεις δύο τραπεζών; Τι άλλο θα αλλάξετε;».

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ακόμη ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ομολογείται ότι η νέα ανακεφαλαιοποίηση είναι αποτέλεσμα των «καταστροφικών επιλογών» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Για τους φοροελέγχους
«Αντί να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να αυξήσει το αφορολόγητο, εδώ κοντεύει να μας πάρει τα κλειδιά από το σπίτι και να μπαίνουν μέσα, μάθαμε χθες, οι εφοριακοί να τα βλέπουν όλα. Να μπαίνουν, όχι να πηγαίνουν σε πανηγυρια στη Ρόδο και στην Ερμιόνη για να πιάνουν τους μικρούς τους φουκαράδες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στους φοροελέγχους με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει λέγοντας: «Τους παρανομούντες υπερασπίζεστε τώρα;».

«Όχι υπερασπίζομαι ότι αντί να χάνουν το χρόνο τους στα πανηγύρια που πήγανε για να πιάσουνε αν έκοψε απόδειξη σε ένα πανηγύρι 2 ευρώ, εσείς λέτε λέτε ότι ξέρετε καλά τους φοροφυγάδες, στείλτε τους να τα κάνουν...Μόνο τους φουκαράδες βλέπω και κυνηγάτε. Σε όλους τους άλλους εσείς τους χαϊδεύετε και δήθεν όλοι αυτοί οι ολιγάρχες σας κυνηγάνε», ανταπάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Εξάλλου, απαντώντας σε παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το ότι ο λόγος του ήταν προεκλογικός (ενόψει και της εκλογής προέδρου στη ΝΔ), ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε ότι όποιος και να είναι ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία θα είναι συγκροτημένη απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα «μικρά» της ομιλίας καταγράφεται και η προσπάθεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να... εντοπίσει τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Στο δικό σας προϋπολογισμό παραδέχεστε ότι το 2014 μειώθηκε το δημόσιο χρέος. Πώς το PSI έκανε δουλειά. Πού είναι ο κ. Τσακαλώτος να σας το επιβεβαιώσει; Δεν τον βλέπω. Πάλι λείπει;» είπε ο κ.Μεϊμαράκης, για να λάβει την απάντηση από τον πρωθυπουργό ότι «λείπει στο εξωτερικό. Αλίμονο, αν ήταν εδώ θα σας τιμούσε».
Πηγή: Megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: