ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δημοσιεύθηκαν τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Μία ακόμη μεταρρύθμιση για την ανασυγκρότηση της χώρας!

Σύνταξη στα 62 χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 έτη με λιγότερα ένσημα. Αυτό προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με τίτλο: «Σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης µέχρι την 1.1.2022, σύμφωνα µε τους πίνακες της περίπτωσης 6, της υποπαραγράφου Ε3, της παραγράφου Ε, του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (ΦΕΚ 94, Α΄)» είναι ο τίτλος του ΦΕΚ που δίνεται προς δημοσίευση.


Με την υπουργική απόφαση καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ ακόμη και στο ΙΚΑ (πλήν των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων). Η μετάβαση στα νέα αυξημένα όρια ηλικίας γίνεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια (μέχρι το 2022).

Επίσης το νέο καθεστώς καθιερώνει για όλους τους ασφαλισμένους - από το 2022 - ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 62 έτος της ηλικίας με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης και το 67ο έτος με κατ΄ ελάχιστον - 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης. Για μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος το όριο ηλικίας τίθεται στο 62 έτος με 4.500 ημέρες ή 15 χρόνια ασφάλισης.

Ως και το 2022, ο νόμος προβλέπει ένα μεταβατικό στάδιο κατά το οποίο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξάνονται βαθμιαία, είτε πρόκειται για την πλήρη είτε για την μειωμένη σύνταξη.

Σημειώνεται πως δεν θίγονται όσοι έχουν θεμελιώσει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα έως και τις 18 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην Realnews.

Ο ίδιος εξηγεί ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει η συγχώνευση αυτή και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος το «κούρεμα» συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ φαίνεται να είναι αναπόφευκτο με το Μαξίμου να έχει δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά τη διατήρηση των επικουρικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: