ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Σημάδια κατάρρευσης του κράτους

kathimerini.gr

Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο μοιάζουν να πείθονται οι πολίτες ότι σχεδόν τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν λειτουργεί. Χρήματα δεν υπάρχουν, όμως δεν είναι μόνο αυτή η αιτία. Η λαϊκιστική προσέγγιση των προβλημάτων από την κυβέρνηση, το «ελευθέρας», η χαλάρωση των ελέγχων, η ανοχή στην παρανομία έχουν δημιουργήσει εικόνα κατάρρευσης. Σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς, την υγεία, εμφανή είναι τα σημάδια διάλυσης. 
Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) υπολειτουργεί με τους μισούς γιατρούς -κι από αυτούς οι μισοί είναι στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή προσωρινά-, το 40% των μονάδων έχει κλείσει, πολλά εργαστήρια έχουν βάλει στην πράξη λουκέτο (το 95% των παραπεμπτικών εκτελούνται από ιδιώτες), οι ελλείψεις υλικών αποτελεί καθημερινότητα, οι αναμονές είναι πολύμηνες και ο ασφαλισμένοι μένουν με τη βεβαιότητα ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δημόσιο σύστημα υγείας. 
Προβληματική είναι η κατάσταση και στις συγκοινωνίες. Η λαθρεπιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κυρίως στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό. Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών να καταργήσει το σώμα εθελοντών-ελεγκτών (έχει κατηγορηθεί ότι ακολουθούσε συχνά αθέμιτες πρακτικές) έχει σχεδόν εξαλείψει τους ελέγχους εισιτηρίων στα μέσα. Παράλληλα, οι τρεις περίπου εβδομάδες ελεύθερης μετακίνησης λόγω δημοψηφίσματος και capital controls και η δυσκολία εύρεσης σημείων πώλησης των εισιτηρίων απομάκρυναν τους πολίτες από τη νομιμότητα. 
Την ίδια στιγμή, χάος επικρατεί στους δρόμους του κέντρου, καθώς τα διπλοπαρκαρίσματα έγιναν και πάλι... θεσμός και στους οδηγούς έχει εμπεδωθεί ξανά η άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις ιδιωτικό πάρκινγκ, αφού υπάρχει ο δρόμος. Κλήσεις δεν κόβονται, η ελεγχόμενη στάθμευση αποτελεί παρελθόν, κυρίως στο κέντρο των Αθηνών. Σε μεγάλες οδικές αρτηρίες, όπως η Ακαδημίας η δεξιά λωρίδα είναι γεμάτη από παρκαρισμένα οχήματα, ενώ κεντρικές πλατείες λειτουργούν ως πάρκινγκ. Η κατάσταση είναι τόσο κακή που ακόμη και μικρές διορθώσεις θα έκαναν τη διαφορά, λέει στην «Κ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Αντώνης Καφετζόπουλος. 
Παράλληλα, ο νόμος που απαγορεύει το τσιγάρο σε κλειστούς δημόσιους χώρους έχει γίνει εδώ και καιρό «καπνός». Οι θαμώνες εστιατορίων και καφενείων καπνίζουν ανεμπόδιστα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι πολλοί καπνίζουν ακόμη και σε χώρους νοσοκομείων. Οι έλεγχοι μηδαμινοί, ακόμη και η γραμμή επικοινωνίας για το κάπνισμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου οι πολίτες ενημερώνονταν για τον νόμο και έκαναν και καταγγελίες, έχει σταματήσει να λειτουργεί. 
Έντυπη Έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια: