ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Επέβαλαν το πρώτο πρόστιμο για τον ΦΠΑ σε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου!

κ. πρωθυπουργέ, ξεκολλήστε και αποφασίστε!   Επίδομα πετρελαίου, οικογενειακά επιδόματα, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό... Ω! ΧΑΜΟΣ!
Επιλογή Φωτο: Λεωνίδας Οικονομίδης

aftodioikisi.gr
Οι κινήσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στα ποσοστά του ΦΠΑ που θα εφαρμοστούν στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουν οδηγήσει σε… βραχυκύκλωμα τις εφορίες. Έτσι “έπεσαν” τα πρώτα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που δεν έσπευσαν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς γιατί εκτίμησαν ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για πάγωμα και παρατάσεις ισχύουν.

Όπως είπε στο MEGA, ο Βασίλης Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου στον Πειραιά, το απίστευτο μπάχαλο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η παράταση για υποβολή στο καθεστώς με… δελτίο Τύπου, του κόστισε 110 ευρώ.

Συγκεκριμένα το σχολείο και το φροντιστήριό του βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς δρόμους, στην ίδια περιοχή, όμως υπάγονται σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ. Την περασμένη Παρασκευή, στις 23 Οκτωβρίου ημέρα που δόθηκε νέα παράταση ο κ. Αντωνιάδης μετέβη στην εφορία για να υπαχθεί στον ΦΠΑ. Στην πρώτη, δέχθηκαν κανονικά την αίτησή του, σύμφωνα με την παράταση, όμως στη δεύτερη δεν δέχθηκαν την παράταση, που είχε δοθεί με δελτίο τύπου και του επέβαλλαν πρόστιμο 110 ευρώ.

Πάντως το αλαλούμ συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε νέα παράταση, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Όμως η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση γονείς καθώς δεν γνωρίζουν τί θα πληρώσουν αλλά και ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων, με τα έσοδα να έχουν “παγώσει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: