ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Μητσοτάκης: Θα αλλάξουμε το νομικό πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αλλαγές απαιτούνται και στις δύο άλλες βαθμίδες


Την προσωπική δέσμευση ότι θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια, «με μία λογική βελτίωσης του νόμου Διαμαντοπούλου», εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη.
«Eχουμε προετοιμάσει αρκετές πτυχές αυτής της πρωτοβουλίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Ούτε θα αιφνιδιάσουμε, αλλά ούτε θα χάσουμε χρόνο». Ακόμη. ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι δεν έχει αυταπάτες, αφού το νομοσχέδιο «θα γίνει μάλλον νόμος του κράτους. Οπότε πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα».
Βασικός άξονας, είναι να παίζει το υπουργείο μικρότερο στρατηγικό ρόλο και να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά των πανεπιστημίων, με την εφαρμογή μίας αξιολόγησης «εξοντωτικής», η οποία «θα κρίνει και τον τελικό αριθμό των ιδρυμάτων που θα μπορούν να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα».
«Όλα αυτά θα τα θέσουμε στο δημόσιο διάλογο και ελπίζω στην επόμενη Βουλή να βρούμε μια ευρύτερη πλειοψηφία ώστε να διορθώσουμε τη μεγάλη ζημιά που σήμερα δυστυχώς συμβαίνει στο χώρο της τριτοβάθμιας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, χαρακτηρίζοντας «καταλυτική» την εμπειρία των φοιτητών που συμμετέχουν σε αυτό, καθώς καταδεικνύεται μέσω αυτού ότι η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμιο είναι «άκρως προβληματική, ειδικά στα ζητήματα που αφορούν τη βία και το ζήτημα του ασύλου, καθώς έχουν γίνει άνδρα έκνομων συμπεριφορών».
«Ασχέτως ιδεολογικής προέλευσης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «απέχει πολύ από το να θεωρείται κανονικό. Ελπίζω να αυξηθούν τα αντανακλαστικά της ακαδημαϊκής και της φοιτητικής κοινότητας τον ερχόμενο μήνα για αυτά που φέρνει το νομοσχέδιο αυτό», κατέληξε. 

Παρέμβαση στην ίδια εκδήλωση υπήρξε και από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη:
"Θα πω κάτι παρά πολύ σύντομο καθώς στα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν οι επαΐοντες ομιλητές και μάλλον δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Θέλω μόνο να αναφερθώ στην ευθύνη των κομμάτων και όχι των κυβερνήσεων. Προφανώς η κυβέρνηση έχει λάθος πολιτική, φέρνει λάθος νομοσχέδια αλλά θα πρέπει οι κομματικές παρατάξεις να αποσυρθούν από τα Πανεπιστήμια, και αυτό δεν είναι απόφαση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μπορεί να είναι απόφαση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Δεν μπορούν οι κομματικές παρατάξεις να θεωρούν τα πανεπιστήμια τα δικά τους πεδία δράσης για την στρατολόγηση κομματικών οπαδών. Πρέπει να σεβαστούμε τους φοιτητές και να τους αφήσουμε να συμμετέχουν σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και όχι σε κομματικά."

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα, ως έναν «τεράστιο αντιπερισπασμό του παρελθόντος εις βάρος του μέλλοντος».
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται αφόρητα, ιδίως μετά τα όσα έχουν συμβεί στο γήπεδο της οικονομίας, έχει κάνει μία ριζική και άτεχνη στροφή, δεν έχει μπροστά του ορίζοντα πρωτοβουλιών σε σχέση με την οικονομία και την Ελλάδα μετά το τέλος των Μνημονίων. Δεν μπορεί να αναπτύξει έναν λόγο ο οποίος είναι δήθεν ριζοσπαστικός, ανατρεπτικός, εναλλακτικός. Προκειμένου να εξισορροπήσει αυτό το αδιέξοδο εισβάλλει με βιαιότητα στο γήπεδο των θεσμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: