ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα προΐσταται του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, ως άμισθης προϊσταμένης στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.
Για «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, συμπληρώνοντας πως «αποδεικνύεται έμπρακτα ότι γι’ αυτήν την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών».
«Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Τονίζει, παράλληλα, ότι «η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.
«Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.
«Η αλαζονεία της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει, χωρίς ντροπή, τις σχέσεις εξάρτησης που είχε η τ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου με τον κ. Πρωθυπουργό», παρατήρησε, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Κατά τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΔΗΣΥ, σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η θεσμική και αντισυνταγματική εκτροπή που επιχειρήθηκε στον χώρο της Δικαιοσύνης, δυόμισι χρόνια τώρα, είχε εντολέα και εκτελεστικό όργανο. «Αποκτά και επίσημη έδρα στο Μαξίμου με την διορισμένη πλέον κ. Θάνου στον ρόλο της άμισθης συμβούλου, γιατί το καθεστώς φαίνεται πως συνεχίζει να έχει ανάγκη τις υπηρεσίες της», συνέχισε.
Ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε, τέλος, ότι «η υπονόμευση των θεσμών από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο επικίνδυνη για την Δημοκρατία».
Τη θέση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι η μετακίνηση της κ. Θάνου στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού «εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα» και πρόσθεσε πως «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών».
Ακόμη, τόνισε πως «το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, είναι θλιβερό ότι «υπάρχουν δικαστές -ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε- που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».
Με τη σειρά του το Κίνημα σχολιάζει ότι αφού η κ. Θάνου «απέτυχε να παρατείνει το συνταγματικά προβλεπόμενο όριο συνταξιοδότησης των δικαστών», συνεχίζεται η «αντιθεσμική ώσμωση» δικαστικής - εκτελεστικής εξουσίας σε ανώτατο επίπεδο. 
Μάλιστα αφήνει αιχμές και για τη Ν.Δ., λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς έδειξε το δρόμο για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης με τον κ. Αθανασίου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον παγιώνει»..
Σχόλια για το ζήτημα έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι εσφαλμένη. Η Δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι, αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη».
Αναφορικά με την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στη νομική υπηρεσία του πρωθυπουργικού γραφείου, δήλωσε «είναι κάτι το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου. Γιατί η δικαιοσύνη, ακριβώς για να ασκεί τον παιδαγωγικό της ρόλο, δεν πρέπει μόνο να είναι ανεξάρτητη, πρέπει και να φαίνεται ανεξάρτητη. Οπότε, σκεφθείτε τώρα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου η οποία διορίζεται -και κακώς προβλέπει έτσι το Σύνταγμα μας, αυτή είναι η ρύθμιση και πρέπει να αλλάξει- από την κυβέρνηση και από το υπουργικό συμβούλιο, δέκα μέρες μετά την συνταξιοδότησή της, να πηγαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Είναι ένα τεράστιο σφάλμα και νομίζω ότι στέλνει ένα πάρα πολύ κακό μήνυμα στην κοινωνία και τους δικαστές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: