ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Διευθυντής Ραλλείου Λυκείου:Όλα είναι σύννομα, αλλά θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί (αιωνίως) αν «είναι το νόμιμο και ηθικό».


"Δεδομένο και σεβαστό το νόμιμο, υπό αμφισβήτηση το ηθικό"... 
Για άλλη μία φορά εγκολπώνομαι την "ιδιοκτησία της καρδιάς" και η καρδιά του συναδέλφου χτυπούσε στο Ράλλειο Λύκειο... Διευθυντής έγινε, άφησε όμως πίσω την καρδιά του!
Για τούτες ΄δω τις ηθικές αρχές έγραψα και θα συνεχίσω να γράφω...
Λόγω νηστείας που ξεκινά αύριο, εύχομαι σωματική και πνευματική εγκράτεια...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του διευθυντή του Ραλλείου Λυκείου Θηλέων Πειραιά

Παραδίδω αύριο το Ράλλειο Λύκειο και απομακρύνομαι από το Ράλλειο γενικώς, μετά από 18 χρόνια, από τα οποία τα 16,5 ήμουν υποδιευθυντής και διευθυντής.
Το παραδίδω στο ψηλότερο σημείο της πρόσφατης ιστορίας του, αφού το έβγαλα από τον πύργο και από τις πολυκατοικίες του κέντρου της πόλης. Η δικαιοσύνη απέδωσε το οικόπεδο και το καράγιαπί της Πλατείας Κοραή στον Δήμο Πειραιά. Όμως, με προσωπική προσπάθεια και επιμονή, μαζί με πολλούς άλλους γνωστούς και αφανείς, κατορθώσαμε να αποκτήσουμε ένα νέο κτήριο, από τα πιο όμορφα σχολικά κτήρια της χώρας. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, (φυσικά) με τη συνεργασία καθηγητών, Δήμου, Συλλόγου Γονέων και άλλων προσώπων και φορέων (π.χ. Ολυμπιακός, Ν. Κοκκίνης), το εξοπλίσαμε και το αναβαθμίσαμε αισθητικά και λειτουργικά.
Το σχολείο το παρέλαβα με 180 μαθήτριες και φέτος θα έχει περισσότερες από 300. Το παραδίδω με δύο προγράμματα Erasmus + ΚΑ2 και ένα ΚΑ1. Το παραδίδω πλήρως λειτουργικό και (σχεδόν) 100% εξοπλισμένο, έτοιμο να δεχτεί περισσότερες από 400 μαθήτριες.
Δεν φεύγω με τη θέλησή μου. Ήθελα να συνταξιοδοτηθώ από το σχολείο αυτό, αφού αυτή είναι (πιθανότατα) η τελευταία μου θητεία. Ωστόσο, από τη μια ο τρόπος μοριοδότησης του βιογραφικού μου (σύμφωνα με τον νόμο) με έριξε στην 10η θέση πριν τη συνέντευξη και στην 12η μετά από αυτήν, από την άλλη η προσπάθειά μου να υπενθυμίσω άγραφους ηθικούς κανόνες έπεσε στο κενό, και το αποτέλεσμα είναι αυτό. Όλα είναι σύννομα, αλλά θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί (αιωνίως) αν «είναι το νόμιμο και ηθικό».
Ευχαριστώ πάρα πολύ τις μαθήτριές μου για τις οποίες αγωνίστηκα όλα αυτά τα χρόνια, τους εκλεκτούς συναδέλφους μου που μαζί συνεχίσαμε την λαμπρή ιστορία του Ραλλείου, ανεβάζοντάς το ακόμη ψηλότερα, τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, τους γονείς συνολικά και προσωπικά, τον Δήμο Πειραιά και κάθε άλλον φίλο και υποστηρικτή του Ραλλείου που βοήθησαν και το σχολείο και εμένα προσωπικά. Και επειδή αγαπώ τον Bob Dylan ….Goodbye is too good a word, babe, So I just say fare thee well.
Δημήτρης Καλαϊτζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: