ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Νομοσχέδιο για την Παιδεία με υποβρύχια και Μουσείο Ακρόπολης

Σαν να μην άλλαξε τίποτα...
Συνηθισμένη από χρόνια η τακτική της κάθε κυβέρνησης να εισάγει τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σε τελείως άσχετα νομοσχέδια!
Αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία!!
Καληνύχτα...

kathimerini.gr
 ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
Στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε η έβδομη, έως τώρα, υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που εισάγεται αργά το μεσημέρι με σκοπό να ψηφιστεί αύριο Τρίτη, ανοίγοντας έτσι νέο κύκλο παράλληλης νομοθέτησης, με «οχήματα» τα τρία σχέδια νόμου (ακολουθούν των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής) που προγραμματίστηκε να εγκριθούν από την Ολομέλεια την τρέχουσα εβδομάδα.

Οι επτά τροπολογίες που η κυβέρνηση επέλεξε να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, αφορούν ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των προσωρινών εγκαταστάσεων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, τον Κώδικα Συμβολαιογράφων, χορήγηση επιπλέον ποσού για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών πλήρους επιχειρησιακής απόδοσης υποβρυχίων, τη λειτουργία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, την διάρκεια της θητείας του ΔΣ του Μουσείου Ακροπόλεως, τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και, τέλος, υπάρχει και μία αρμοδιότητα του Παιδείας: τιτλοφορείται «τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων και επαναπροσδιορισμός επιμέρους ζητημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Αυτή την ώρα παραμένει άγνωστος ο τελικός αριθμός των τροπολογιών που θα κατατεθούν προς ψήφιση όχι μόνο στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και στα άλλα δύο νομοθετήματα που ακολουθούν, ως το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και θα ολοκληρωθεί η τελευταία προ των θερινών διακοπών συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι αποχώρησαν από συνεδρίαση συζήτησης και έγκρισης νομοσχεδίου, ακριβώς εξαιτίας των πολλών τέτοιων εκπρόθεσμων νομοθετικών ρυθμίσεων που η κυβέρνηση προώθησε με εσπευσμένες διαδικασίες προς έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: