ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Οι Δάσκαλοι φωνάζουν τώρα για 885 ελλείψεις σε 41 περιοχές

Από "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από 1.000 κενά στην Ειδική Αγωγή κατέγραψε το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων, που παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, βιώνει την πιο σκληρή βαρυχειμωνιά . Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό την ευθύνη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), τα κενά ανέρχονται σε 885 σε 41 από τις συνολικά 57 περιοχές της χώρας. Ως εκ τούτου, υπολογίζεται ότι μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς ο αριθμός των κενών θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.      

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω διδακτικά κενά αφορούν μόνο τα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία και τα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης. Όπως προέκυψε, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Α' και Β' Αθήνας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και στο Ηράκλειο Κρήτης. Ελλείψεις διαπιστώνονται, επίσης, τόσο σε κοινωνικούς λειτουργούς όσο και σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ειδικότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν το μάθημα. 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε κάποιους νομούς (Αργολίδα, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες) δεν υπάρχει ούτε ένας κοινωνικός λειτουργός ή ένα άτομο ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Η ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής ξεκινώντας από την προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα ειδικά σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Ζητά, ακόμα, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου σε αυτή την κατεύθυνση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι το επόμενο διάστημα θα φέρει νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, με το οποίο θα διορθώνονται οι χρονίζουσες αστοχίες στο πλαίσιο λειτουργίας των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: