ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Ναι, υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή

Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, αν η Γερμανία δε δεχθεί το σχέδιο ανατροπής της σημερινής κατάστασης, το οποίο θα παρουσιάσει μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε στον Αλέξη Παπαχελά, στον Σκάι, η εκτίμησή του είναι πως το ευρώ δεν αντέχει χωρίς την Ελλάδα -χώρα που εκπροσωπεί το 3% της Ευρωζώνης. Συνεπώς, η Άνγκελα Μέρκελ είτε θα υποχωρήσει (πράγμα ευτυχές για την Ελλάδα), είτε θα επιλέξει να διαλύσει την Ευρωζώνη, είτε θα την κατακερματίσει.

Ουσιαστικά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα καταφέρει να αντιστρέψει τον εκβιασμό που ασκεί τώρα το Βερολίνο. «Ισχυρίζομαι ότι ο κυρίαρχος εκβιασμός από την πλευρά των φίλων μας των Γερμανών μπορεί να αντιστραφεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Και για να κάνουμε ακόμη ισχυρότερη την πίεσή μας πρέπει να δημιουργήσουμε μέτωπο με τις χώρες του νότου. Για παράδειγμα με την Ιταλία, που έχει οκτώ φορές ισχυρότερη οικονομία – αν φύγει αυτή, το ευρώ θα καταρρεύσει αμέσως, δήλωσε.

Με δυο λόγια ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι η Γερμανία θα ανατρέψει εκ βάθρων την πολιτική της, φοβούμενη ότι η ακλόνητη δική του στάση του θα οδηγήσει σε διάλυση το ευρώ και, συνεπώς, θα προκαλέσει πολλαπλάσιο κόστος στις χώρες της Ευρωζώνης. Εξέλιξη που, όπως εκτιμά, θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση Μέρκελ έχει έτοιμο σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, για την περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι θα συμβεί αν το Βερολίνο και οι υπόλοιποι «βόρειοι», αγνοήσουν τη μπλόφα και μας γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια;
«Θα καταρρεύσει το ευρώ», απαντά.

Ναι, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό στην Ελλάδα τι θα γίνεται; Μήπως σε μια εβδομάδα δεν υπάρχουν τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, φάρμακα στα φαρμακεία και καύσιμα στα πρατήρια;
Μήπως ο κόσμος βγει στους δρόμους και τα κάνει όλα…Κούγκι;

«Δεν υπάρχει κόστος ή τίμημα όταν πάει κάποιος να δώσει μια μάχη;» απαντά. «Όταν οι Έλληνες αποφάσιζαν να συγκρουστούν με τον κατακτητή για να υπερασπιστούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας δεν είχαν ρίσκο, δεν είχαν τίμημα;».
aiXmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: