ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Σαμαράς βλέπει φως στο τούνελ

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να ανακοινώσει, με διάγγελμα, τη συμφωνία με την τρόικα, καθώς εκτίμησε πως είχε να πει καλά νέα, για πρώτη φορά. Εξήγγειλε, λοιπόν:

- Φορολογική ελάφρυνση 15% στο χαράτσι, μέσω ΔΕΗ, για το 2013. Και νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, εκτός ΔΕΗ, για το 2014 -που θα είναι από τους μικρότερους στην Ευρώπη, όπως είπε.

- Προοπτική μείωσης ΦΠΑ στην εστίαση από τον Ιούνιο. Άφησε δε να εννοηθεί ότι υπάρχει και προοπτική μείωσης ειδικού φόρου στο πετρέλαιο από τον Οκτώβριο.

- Αύξηση δόσεων προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

- Προγράμματα με κοινοτική χρηματοδότηση για τη στήριξη μακροχρόνια ανέργων και πιλοτικά προγράμματα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για περίθαλψη 100 χιλιάδων μακροχρόνια ανασφάλιστων.

– Απολύσεις 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο ως τα τέλη του 2014 και αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό νέων ανθρώπων, που θα διοριστούν με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ο πρωθυπουργός έδωσε και την προοπτική της περαιτέρω μείωσης του χρέους μόλις επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Στοιχείο που δείχνει ότι μπορεί η χώρα να βγει νωρίτερα από την κρίση.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες, οπότε και η ρευστότητα θα επανέλθει στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: