ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Συνεδρίαση υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση και αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του, ήταν:
1. Επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.

2. Τροποποίηση διαθέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας . 
Σύμφωνα με τη με αριθ. 42460/Δ1/28-3-2013 εγκύκλιο για οδοιπορικά έξοδα εκπαιδευτικών, ως έδρα νοείται η σχολική μονάδα που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή με προσωρινή τοποθέτηση και καταβάλλονται τα οδοιπορικά έξοδα εφόσον διατίθενται σε σχολεία άλλης πόλης, κωμόπολης ή χωριού (σύμφωνα και με το αριθμ. πρωτ. 2/91480/0022/19-3-2013 έγγραφο της 22ης Δ/νσης του Γ.Λ.Κ.) για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους. Έτσι, λοιπόν, αίρεται η αδικία όπου μέχρι σήμερα αποζημίωση δικαιούνταν οι συνάδελφοι που διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου μόνον εκτός Δήμου. Η εγκύκλιος έχει ισχύ από την 1η Απριλίου 2013.  

3. Τροποποίηση ανάθεσης διδασκαλίας μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, τα οδοιπορικά έξοδα των εκπαιδευτικών της Β/θμιας που διατέθηκαν στην Α/θμια, από την 1η Απριλίου θα καταβάλλονται από το σχολείο της βαθμίδας στην οποία ανήκουν  και όχι από το σχολείο στο οποίο διατέθηκαν για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους.


 Μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ, Γεώργιος Μασλάρης, ενημέρωσε τα μέλη του:
1. Για το θέμα που προέκυψε από την πλευρά της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου σχετικά με την οργανικότητα των σχολικών μονάδων, ανέφερε, ότι απέστειλε εισήγηση στην περιφερειακή διευθύντρια, αιτιολογώντας την οργανικότητα  κάθε σχολικής μονάδας με βάση  τον αριθμό των μαθητών, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που διασφαλίζουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
2. Η περιφερειακή διευθύντρια λαμβάνοντας υπ' όψιν και την εισήγησή του, θα καταθέσει  στο υπουργείο τη δική της πρόταση  για το συγκεκριμένο θέμα. 
Η  προσωπική του εκτίμηση είναι ότι, κάποιοι υποβιβασμοί σχολικών μονάδων είναι μάλλον αναγκαίοι και ως εκ τούτου αναπόφευκτοι. 

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,  εκτιμώ ότι οι ακραίες και παράλογες θέσεις των υπηρεσιών του υπουργείου σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υλοποιηθούν, γιατί στηρίζονται σε "οριζόντιες" μορφής λογιστικές πρακτικές και η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι τέτοιας μορφής. 
   Πάντως, η Ομοσπονδίας μας, παρακολουθεί το θέμα από κοντά όπως και όλα τα άλλα που καθημερινά προκύπτουν, μας ενημερώνει εγκαίρως χωρίς να εφησυχάζει,  και ζητά ενότητα, δράση και συμμετοχή.
Ο αιρετός σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: