ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης: Περί "εξοδόχαρτων"(υπηρεσιακά σημειώματα)... και "άλλων καινών δαιμονίων". Διευκρινίσεις για το ωράριο των εκπαιδευτικών.

                                                                                                          10-4-2013 Συναδέλφισσες/οι,
Με αφορμή την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα Σχολεία της Δυτ. Θεσ/νίκης, μετά την διασπορά ανεύθυνων και επικίνδυνων φημών περί δήθεν επικείμενης επίσκεψης στα Σχολεία, Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ελέγχου αυτών ,σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών και την παραμονή τους στο Σχολείο, έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:
1. Μετά από έρευνα σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουμε διαπιστώσει πως σε κανένα Σχολείο Α/θμιας Εκπ/σης δεν έχει γίνει τέτοιος έλεγχος, αλλά και να γίνει δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα καθότι το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο.
2. «Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ' ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι όμως διδακτικό) (άρθρο 13 παρ.8 του νόμου 1566/1985π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, κλπ τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη».


Σας στέλνουμε επίσης και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κ. Δραγασάκη η οποία αναφέρει πως: «εκπαιδευτικός που συμπληρώνει είτε το ωράριο διδασκαλίας και δεν του έχει ανατεθεί άλλο συγκεκριμένο έργο είτε το ωράριο εργασίας είτε την υπερωριακή απασχόληση, δεν έχει λόγο να παραμένει στο σχολείο, ούτε και χρειάζεται συνδικαλιστική κάλυψη για την αποχώρηση αυτή».
Καλό θα είναι οι εμπνευστές ,τέτοιων ανεύθυνων φημών καθώς και οι ιμάντες μεταφοράς αυτών, πριν διασπείρουν κάτι τέτοιο να αναλογίζονται και τις επιπτώσεις.
             
                          ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
                 Ζ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                 ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
                ΣΤ ΄ΣΥΛΛΟΓΟΥ                ΣΒΩΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
                Η ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                 ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ       ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
                ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ    ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: