ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Να φύγουν τα ακάνθινα στεφάνια από τα κεφάλια των Ελλήνων

Του Μάνου Χατζηγιάννη 
Σε μια προσεγμένη και συγκινητική εκπομπή αφιερωμένη στη Βυζαντινή Μουσική έδωσαν το παρών οι Σεβασμιώτατοι Δημητριάδος Ιγνάτιος, Σύρου Δωρόθεος και Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας Κωνσταντίνος. 
Αυτό το Σάββατο το βράδυ η εκπομπή της ΝΕΤ "Στην υγειά μας" είχε εκκλησιατικό χρώμα. 
Μιλώντας στην εκπομπή και στον παρουσιαστή της Σπύρο Παπδόπουλο ο Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος επισήμανε μεταξύ άλλων πως : "Επενδύουμε στα παιδιά και η Εκκλησία τα βοηθάει στις σπουδές τους." Οσον αφορά στην κρίση που περνάει η χώρα μας δήλωσε: "Πολλά ακανθινα στεφάνια τα τελευταία χρονια. Να φύγουν τα ακάνθινα στεφάνια από τα κεφάλι των Ελλήνων κι από τα κεφάλια των παιδιών μας"

Επισήμανε ακόμη πως ο Βυζαντινός μουσικός πολιτισμός της Ελλάδας θεωρείται οικουμενικός και κατέληξε λέγοντας : "Ταξιδεύουμε με μια βάρκα που τα κουπιά της χτυπούν εδώ κι εκεί κι έτσι πορεύεται"

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι "Οι Έλληνες στην αλληλεγγύη έμαθαν να μοιράζονται και τροφή και πολιτισμό"

Στην εκπομπή συμμετείχε και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης υπεύθυνος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα ποιμαντικά θέματα και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος ζήτησε "Να ξαναψιλαφίσουμε που πατάμε τα πόδια μας. Οταν περνάμε δύσκολες μέρες αν δεν έχουμε που να πατήσουμε τα πόδια μας μπορεί οι μέρες να γίνουν καταστροφικές" και συμπλήρωσε "Αν ένα δέντρο έχει καρπούς και χυμούς σημαίνει ότι έχει καλές ρίζες, Το ίδιο ισχύει και για τον τόπο μας και τον πολιτισμό του."
Ζήτησε ακόμη να κρατήσουμε την αρχοντιά από την οποία προερχόμαστε και να ξαναβρούμε τρόπους να ζήσουμε με αυτούς τους χυμούς. Κλείνοντας σημείωσε: "Ο λαός μας έχει μάθει όταν υποφέρει να τραγουδάει και να ψέλνει στην Εκκλησία"

Στην εκπομπή ύμνους έψαλαν οι σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: