ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο ιδανικός τύπος Δημοτικού Σχολείου είναι το τετραθέσιο... άντε το πενταθέσιο!!!

Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης                    Τρίτη, 9 -4-2013
          Αιρετός                                          Προς:
leconomidis.blogspot.com        Όλους τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας
leconomidis@gmail.com                    εκπαίδευσης Καστοριάς
  6946315597-2467044360
                                                                               
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
   Σύμφωνα με το γνωστό έγγραφο των υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας, όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Καστοριάς θα πρέπει να υποβιβαστούν, αφού όλες οι σχολικές μονάδες διατηρούν αυξημένη οργανικότητα, η οποία δεν δικαιολογείται, σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. 
   Το υπουργείο, λοιπόν, ζητά από τους περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης να καταθέσουν την άποψή τους αναλυτικά και εμπεριστατωμένα για κάθε σχολική μονάδα. 
   Η συγκεκριμένη, βέβαια, διαδικασία δεν προβλέπεται από κανένα νόμο. Για προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, ο Ν.1566/85 αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχουν προτάσεις - εισηγήσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις Δημοτικές επιτροπές παιδείας. 
   Για την ευαίσθητη και ακριτική περιοχή μας, που σημειωτέον το 2011 πραγματοποιήθηκαν σαρωτικές συγχωνεύσεις με αποτέλεσμα να καταργηθούν 9 Νηπιαγωγεία (ποσοστό 18%) και 13 Δημοτικά (ποσοστό 29%), το υπουργείο στον επισυναπτόμενο πίνακα του εγγράφου του, για τη Διεύθυνση Καστοριάς προτείνει: 

Α.Ένα (1) μονοθέσιο: Διποταμίας 

Β.Τρία (3) διθέσια: Ασπροκκλησιάς, Ν. Οικισμού και Πενταβρύσσου 

Γ. Δύο (2) τριθέσια: Νεστορίου και Οινόης 

Δ. Δεκατρία (13) τετραθέσια: Κολοκυνθούς, Χιλιοδένδρου, 2ο Μανιάκων, 1ο, 2ο, 3ο, 6ο και 7ο Καστοριάς, Δισπηλιού, Κωσταραζίου, Μαυροχωρίου, Πολυκάρπης, Τοιχιού. 

Ε. Πέντε (5) πενταθέσια: 1ο , 2ο και 4ο Άργους Ορεστικού, Κορησού, 4ο Καστοριάς. 

ΣΤ.Ένα (1) εξαθέσιο: 1ο Μανιάκων 

Ζ. Δύο (2) επταθέσια: 3ο Άργους Ορεστικού και Μεσοποταμίας

Η. Ένα (1) δεκαθέσιο: 5ο Καστοριάς 

Θ. Ένα (1) εντεκαθέσιο: 9ο Καστοριάς. 

    Αν επιχειρήσει το υπουργείο να υλοποιήσει τον παραπάνω σχεδιασμό του (προσωπικά δεν το πιστεύω), αυτόματα καταργούνται 75 και πλέον οργανικές θέσεις Δασκάλων! 
   Θέλω να πιστεύω, ότι τόσο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς,  Γεώργιος Μασλάρης, όσο και κυρίως, η περιφερειακή Διευθύντρια, Βασιλική Βόντσα, με ατράνταχτα επιχειρήματα (υπάρχουν πολλά κατά την άποψή μου) θα καταρρίψουν την απαράδεκτη και ουτοπική πρόταση των υπηρεσιών του υπουργείου, που για μία ακόμη φορά, για τόσο σοβαρά και ζωτικής σημασίας θέματα, σχεδιάζει και προγραμματίζει βιαστικά και με πολύ μεγάλη προχειρότητα. 

   Δεν κάνω καμία αναφορά για Νηπιαγωγεία, γιατί έχουμε ελάχιστες μεταβολές και δεν νομίζω ότι θα έχουμε μειώσεις οργανικών θέσεων. 
    Για όλα αυτά, η Ομοσπονδία μας ανακοίνωσε για αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου, τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να οργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Διευθύνσεις. Ο τοπικός μας σύλλογος, μέχρι στιγμής δεν έβγαλε καμιά ανακοίνωση και δεν προγραμμάτισε καμιά κινητοποίηση. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

  Αυτή η υποτονικότητα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αδιαφορία και η αδράνεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Συνδικαλιστής σημαίνει προσφορά και θυσία, σημαίνει συμμετοχή και δράση, σημαίνει ενότητα και αλληλεγγύη. Όλα αυτά τα στοιχεία, σε τοπικό επίπεδο, δυστυχώς, λείπουν δραματικά. 
Αυτή είναι, δυστυχώς, η αλήθεια και την επισημαίνω χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά με διάθεση για αφύπνιση. Άλλωστε, σήμερα πια, έχει κανένας από εμάς διάθεση για κριτική; Εκείνο που έχουμε ανάγκη είναι να αποφασίσουμε να ανασκουμπωθούμε και να δράσουμε όλοι μας. 
Ο αιρετός σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: