ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

«Τροπολογίες» και από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

kathimerini.gr
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Το πρώτο δεκαήμερο ταυ περασμένου Νοεμβρίου άρχισε να κυκλοφορεί δημοσίως το τριετές σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για αλλαγές στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Μετά την πρώτη διαρροή, ακολούθησε πολλαπλό επικοινωνιακό μασάζ στους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς και, ευρύτερα, στην κοινωνία. Το τριετές σχέδιο έδωσε έρεισμα ο υπουργός πανεπιστημιακός να λάβει προνομιακή Θέση σε τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικές συχνότητες και δισέλιδα εντύπων. Διορισμοί νηπιαγωγών, δίχρονο υποχρεωτικό νηπιαγωγείο, περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών, αναμόρφωση των ΑΕΙ, και βέβαια πώς να λείπει κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων όπως είναι σήμερα, είναι μερικά από τα 45 σημεία που περιλαμβάνει το τριετές σχέδιο και τα οποία ο κ. Γαβρόγλου έκανε σημαία.
Καθώς από τότε έως τώρα δεν προχώρησε τίποτε από αυτά, δεν είναι παράδοξο που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το πολύφερνο τριετές σχέδιο κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο την περασμένη Τρίτη. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ γράφει και σβήνει διατάξεις στο νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, επαναφέρει τη φοιτητική συμμετοχή στη Σύγκλητο και τα άλλα πολυπρόσωπα όργανα των ΑΕΙ. Τι να πω! Η επανάληψη βοηθά στη μάθηση, ενώ το ευχάριστο με τις ιδεοληψίες, τα παραμύθια και τα όνειρα είναι ότι προσφέρουν διαφυγή από τη δύσκολη πραγματικότητα.
Ωστόσο, ο Κώστας Γαβρόγλου παρά τις επαναλήψεις που κάνει στα δευτερεύοντα κεφάλαια του τριετούς σχεδίου, ξέχασε να παρουσιάσει τα... SOS Θέματα του. Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με τους θεσμούς, η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις και για την Παιδεία. Ενδεικτικά (φύλλο Κ στις 2 5) στο συμπληρωματικό μνημόνιο γίνεται λόγος για αξιολόγηση, για νέα ρύθμιση σχετική με τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία, για δέσμευση το υπουργείο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 να υιοθετήσει τον αριθμό των ελάχιστων ωρών διδασκαλίας ανά εκπαιδευτικό, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. Θέματα δύσκολα, και κρίσιμα για την αξιοπιστία του κ. Γαβρόγλου, η οποία κλονίζεται όσο ο ίδιος έστω και αμήχανα τροφοδοτεί από τον υπουργικό του θώκο τον μύλο της κυβερνητικής παροχολογίας και αυτός..

Δεν υπάρχουν σχόλια: