ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΔΑΚΕ καθηγητών:Καταργήθηκαν οι μεταθέσεις!

Συνδικαλιστές του γλυκού νερού και της βόλεψης!

Ο συνάδελφός σας Θέμης Κοτσιφάκης, πρώην πρόεδρος ΟΛΜΕ και νυν Διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας, συμφωνεί με τις 213 μεταθέσεις; 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των μεταθέσεων. Η πολιτική αυτή συνιστά εμπαιγμό σε βάρος των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, επί 6874 αιτήσεων συναδέλφων για μετάθεση, ικανοποιήθηκαν μόλις 213 (ποσοστό 3,10 %).
Στην πραγματικότητα πρόκειται για κατάργηση των μεταθέσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε από πολύ νωρίς είχε αντιληφθεί την πρόθεση της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσει το αίτημα των συναδέλφων για μετάθεση, παρά το γεγονός ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 7000 οργανικά και λειτουργικά κενά. Η πολιτική της κατάργησης των μεταθέσεων ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση από τη στιγμή που δεν προχωρά σε κάλυψη των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργούνταν τεράστια κενά σε περιοχές που υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε ντόπιο εκπαιδευτικό προσωπικό (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηράκλειο κ.α) και θα φανερωνόταν περίτρανα η γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Παιδείας.
Με την εφαρμοζόμενη πολιτική των μηδενικών διορισμών οι συνάδελφοι αναπληρωτές καταδικάζονται για την επόμενη διετία να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο και από χωρίο σε χωρίο με μισθούς πείνας. Με την ουσιαστική κατάργηση των μεταθέσεων καταδικάζονται μερικές χιλιάδες συναδέλφων, να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Αποδεικνύεται περίτρανα η αδιαφορία της κυβέρνησης για τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές).
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε απαιτεί:
· Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν τα οργανικά και λειτουργικά κενά από μόνιμους συναδέλφους.
· Να σταματήσει η πολιτική της ουσιαστικής κατάργησης των μεταθέσεων και οι μεταθέσεις να γίνονται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και όχι σύμφωνα με τις αλχημικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Καλούμε τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα ότι οι αλχημείες των νοσηρών κυβερνητικών εγκεφάλων δε θα περάσουν.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος   Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: