ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Κεραμέως: Ανευθυνότητα, ασυνέπεια και προχειρότητα σε άλλο ένα νομοθέτημα της κυβέρνησης

Αξιότιμη, κυρία, οι εκπαιδευτικοί αναμένουν τις θέσεις του κόμματός σας για το συγκεκριμένο θέμα. Και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οφείλει να διαβουλευθεί με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να έχει έτοιμο σχέδιο νόμου για την επιλογή στελεχών.
Καλά τα λέτε αλλά και να τα πράττετε, χωρίς να έχετε κλειστές πόρτες στη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ!
Το δικό της σχόλιο σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της επιλογής διευθυντικών στελεχών στα σχολεία, κατέθεσε η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, μέσω ανακοίνωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η Κυβέρνηση γνώριζε εδώ και μήνες ότι ο νόμος Μπαλτά - Κουράκη για τις επιλογές διευθυντικών στελεχών είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ενώ θα μπορούσε όλους αυτούς τους μήνες να διαβουλευθεί με τους αρμόδιους φορείς, με εμπειρογνώμονες, αλλά και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου σύννομο, δίκαιο, λειτουργικό, χωρίς κενά, επέλεξε τη λογική της αδράνειας και της εσωστρέφειας.
Έτσι, το σχέδιο νόμου κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος, χωρίς να έχει προηγουμένως τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, παρακάμπτοντας άλλη μια φορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.
Αλλά η ανεπάρκεια δεν σταματά εκεί: Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την κατάθεση του νομοσχεδίου και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προβαίνει σε ανακοινώσεις σχετικά με το κατατεθέν σχέδιο, οι οποίες ανατρέπουν σημαντικές πτυχές του προτεινόμενου συστήματος επιλογής, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την επεξεργασία του.
Η δε ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση ότι η βούληση του Υπουργείου θα αποτυπωθεί στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Ανευθυνότητα, ασυνέπεια και προχειρότητα σε άλλο ένα νομοθέτημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Πότε επιτέλους το πάθημα θα γίνει μάθημα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: