ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

"Γαντζωμένοι" στις καρέκλες τους οι 153 κυβερνητικοί βουλευτές

Αξιότιμοι, βουλευτές, δεν θα ζητούσα ποτέ την ψήφο των Ελλήνων για να ψηφίζω οκτώ χρόνια μνημόνια!

Άτιμη καρέκλα... για σε τα "τραβάμε" όλα!


Κάτι μάγκες πρώην αριστεροί-αντιμνημονιακοί!

Οι συνάδελφοι, Γιάννης Αμανατίδης, Ιωάννης Στέφος και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης παρά την έκκληση του πρώην προέδρου της ΔΟΕ, Κομνηνού Μαντά, υπερψήφισαν τα νέα επαχθή και ανάλγητα μέτρα...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Της Μαρίας Νταλιάνη
capital.gr
Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, ακόμα και όταν πρόκειται για βαρύτατα μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ, οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ "έβαλαν την υπογραφή τους" στο πολυνομοσχέδιο.
Η "υπογραφή" αυτή μπήκε σε περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου και σε πολλά ακόμη μέτρα, με "αντάλλαγμα" αντίμετρα τα οποία θα εφαρμοστούν εάν και εφόσον πιαστούν οι στόχοι. Παρά το λυπημένο ύφος και δηλώσεις όπως "ξέρουμε ότι τα μέτρα πλήττουν την δική μας κοινωνική βάση" που ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής αυτές τις τέσσερις μέρες, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έμοιαζαν μάλλον ανακουφισμένοι στο περιστύλιο. "Σε δύο χρόνια γίνονται πολλά" έλεγε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά. "Αφού δεν εφαρμόζονται τώρα, έχουμε χρόνο"...
Το επίμαχο νομοσχέδιο "Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις" έλαβε 153 ψήφους υπέρ και 128 κατά. 
Στην ψηφοφορία, η οποία ήταν ονομαστική, ψήφισαν 281 βουλευτές και το πολυνομοσχέδιο έλαβε μόνο τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία επί των άρθρων επίσης πέρασαν με τις θετικές ψήφους των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Διαφοροποίηση υπήρξε σε δύο άρθρα τα οποία εγκρίθηκαν με ευρύτερη πλειοψηφία. Πρόκειται για το άρθρο 71 που καταργεί το περίφημο Ζ' Ψήφισμα, δηλαδή το προνόμιο των βουλευτών να έχουν ένα μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης αφορολόγητο και το άρθρο 70 που μειώνει τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24% στο 13%.
Στο άρθρο 56 η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε παρούσα για προσωπικούς λόγους, όπως εξήγησε.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος υπερψήφισε τα "αντίμετρα", τα οποία έτσι έλαβαν 154 ψήφους.
Η υπερψήφισή του άρθρου 71 από βουλευτές σημαίνει ότι πλέον θα εξισωθεί το αφορολόγητο της βουλευτικής αποζημίωσης με το φορολογικό καθεστώς που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.
Η επίμαχη ρύθμιση, όπως σημειώθηκε και κατά την ακρόαση των φορέων στις Επιτροπές της Βουλής επιφέρει μειώσεις και στις αποζημιώσεις των δικαστικών, θέμα που ετέθη από εκπροσώπους τους κατά την διάρκεια της συζήτησης στις αρμόδιες Επιτροπές.
Με ευρύτερη πλειοψηφία ψήφων πέρασε και η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τον ΛΑΕΚ καθώς εκτός από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την ψήφισαν και οι βουλευτές της ΔΗΣΥ.
Ταυτόχρονα με την ονομαστική επί του πολυνομοσχεδίου, έγινε ονομαστική ψηφοφορία και για την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση διανομή τους υπερπλεονάσματος την οποία ψήφισαν οι βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παρόντες ήταν οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. 
Αλ. Τσίπρας: Περιμένουμε ρύθμιση χρέους αντάξια των θυσιών του ελληνικού λαού
Μήνυμα προς τους εταίρους έστειλε μετά το τέλος της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου ο Πρωθυπουργός ζητώντας ρύθμιση χρέους αντάξια των θυσιών του ελληνικού λαού. 
Όπως είπε η "μπάλα" τώρα είναι στο γήπεδο των δανειστών, η Ελλάδα τήρησε τα συμφωνηθέντα τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: