ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται τα 617 εκατ. της έκτακτης ενίσχυσης

"Ζεστό" χρήμα θα πέσει στην αγορά. Τα παιδιά και τα εγγόνια των συνταξιούχων πανηγυρίζουν!
Δεν ξέρουν πως από την 1η Γενάρη, ο Κατρούγκαλος με την παρέα του, θα τα πάρει πίσω...
Καληνύχτα! 
Το επίδομα πετρελαίου πότε θα αρχίσετε να το δίνετε; Οι βορειοελλαδίτες τουρτουρίζουν...

Διευκρινίσεις για το ποιοι είναι οι συνταξιούχοι που δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, αλλά και για το πόσα χρήματα θα λάβουν, δίνει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το υπουργείο Εργασίας εξειδικεύει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διευκρινίζοντας το πώς ακριβώς τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι.
"Η κυβέρνηση, παραμένοντας σταθερή στη δέσμευσή της για στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, αποφάσισε την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016, στους χαμηλοσυνταξιούχους" αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας με την οποία δίνονται οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα, Με βάση την εξαγγελία του Πρωθυπουργού την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 για την Έκτακτη Οικονομική Παροχή, διευκρινίζονται τα εξής:

1) Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, για τους οποίους το σύνολο των μηναίων, Κύριων και Επικουρικών συντάξεων, χωρίς το ΕΚΑΣ και τις νόμιμες κρατήσεις (πλην φόρων), δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

2) Το ύψος του επιδόματος ισούται με τη διαφορά των παραπάνω αποδοχών από τα 850 ευρώ. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Πχ. κάποιος με συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει 600 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα λάβει 300 ευρώ.

3) Οι δικαιούχοι, με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 1.591.332, δηλαδή το 60,32% του συνόλου των συνταξιούχων.
"Όσο η οικονομία της χώρας θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη και ουσιαστικότερη θα είναι η κοινωνική αναδιανομή για την στήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη" σημειώνει με νόημα το Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: