ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μελιστάλακτος, ο Ζουράρις για Φίλη

 Ανατρεπτικός μεν, υποκριτής δε! ο κατά τ' άλλα συμπαθής υφυπουργός.
Αφού ήταν τόσο πετυχημένος, γιατί τον καρατομήσατε;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αφήνει ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Ζουράρις, όπως μεταδίδει το skai.gr, παραδέχεται πως οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενδέχεται να έχουν άρωμα εκλογών.
"Το πρώτο άρωμα είναι το άρωμα του χρήματος το οποίο θα πέσει στις τσέπες των μικροσυνταξιούχων. Αν υπάρχει και άρωμα εκλογών, θα το δούμε" προσθέτει.
Σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Ζουράρις επισημαίνει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές, στην περίπτωση που δείξουν αδιαλλαξία και δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

"Κοινωφέλης δικτάτορας ο Ερντογάν"

Ο κ. Ζουράρις εμφανίζεται καθησυχαστικός όσον αφορά τις συνεχόμενες προκλήσεις των Τούρκων. "Αφενός η εγρήγορση μας είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου πρόκειται για μια εσωτερική τους ιστορία, βιώνουν έναν εμφύλιο σπαραγμό, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το Αιγαίο αλλά για τα πετρέλαια της Μοσούλης, γι΄αυτό και αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης" προσθέτει.
Ο υφυπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει τον Ερντογάν "κοινωφελή δικτάτορα", δανειζόμενος τον ορισμό από τα "Πολιτικά" του Αριστοτέλη, διότι, σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο Ερντογάν εκφράζει κοινωφελές έργο και όχι ίδιον συμφέρον.
Ο κ. Ερντογάν είναι επικεφαλής μιας τάσης η οποία έχει ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, οπότε είναι δύσκολο να τον χαρακτηρίσεις δικτάτορα, καταλήγει ο κ. Ζουράρις.

"Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της PISA"

Ο κ. Ζουράρις εκφράζει την ανησυχία του για τις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών σε σχέση με εκείνες των συμμαθητών τους από άλλες χώρες, στο τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA.
"Είμαστε πολύ κάτω από τον μέσο όρο, παρότι υπάρχουν αρκετά σχολεία, τα οποία κατέγραψαν καλές επιδόσεις. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε την δομή των δημόσιων σχολείων" αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας.
Για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, ο κ. Ζουράρις επαναφέρει την πρόταση του για ένταξη τους στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό υπό τη μορφή παιχνιδιού, ενώ προαναγγέλλει τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’ και Β’ Γυμνασίου και Λυκείου.
Για τα θρησκευτικά, ο κ. Ζουράρις υποστηρίζει πως "συνεχίζεται ο διάλογος και προσωρινώς θα διδάσκονται ως έχουν, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των θεολόγων και του παιδαγωγικού ινστιτούτου".

Τέλος, ο κ. Ζουράρις αναφέρεται με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. "Δεν έχει ξαναγίνει όλοι οι δάσκαλοι και όλα τα βιβλία να βρίσκονται στη θέση τους κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία της τελευταίας 30ετίας" κατέληξε ο κ. Υφυπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: