ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Διάλυση των κέντρων υγείας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ο "φωνακλάς" υφυπουργός περί άλλα τυρβάζει...

www.skai.gr
«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της διάλυσης των κέντρων υγείας» κατήγγειλε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων(ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της διάλυσης των κέντρων υγείας» κατήγγειλε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων(ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. 
Μάλιστα, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι οι εκδρομείς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «όχι μόνο στα χειμερινά θέρετρα αλλά και στα χωριά τους, δεν θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς από πλευράς υγειονομικής κάλυψης εκεί που θα πάνε».
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, 65 κέντρα υγείας της χώρας παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, κυρίως δε εκείνα τα οποία βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, κλασικούς τουριστικούς προορισμοί και διαθέτουν χιονοδρομκά κέντρα. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος αυτά τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν χωρίς να καλύπτονται από καρδιολόγους και ορθοπεδικούς και σε αυτά δεν υπάρχει δυνατότητα ακτινολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων. 
Πρόσθεσε ακόμη ότι στις δύσβατες περιοχές, στις οποίες η πρόσβαση των ασθενοφόρων είναι δύσκολη, πολλά κέντρα υγείας είναι κλειστά τα απογεύματα και τις νύχτες.
«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της διάλυσης των Κέντρων Υγείας, ειδικά όσα είναι ανεπτυγμένα σε δυσπρόσιτες περιοχές. Κινδυνεύουν οι ζωές των ασθενών έκτακτων περιστατικών, αφενός από την έλλειψη ειδικευμένων ιατρών και αφετέρου από την ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ να καλύψει τις περιοχές, ειδικά τις δυσπρόσιτες. Χάνονται ασθενείς από τις καθυστερήσεις στις διακομιδές προς τα νοσοκομεία» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος τονίζοντας ότι πριν ενάμιση χρόνο μία 65χρονη με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ έφτασε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστα που καλύπτει το Δυτικό Καρπενήσι, κατέληξε επειδή αυτό ήταν κλειστό.
«Σήμερα λειτουργούν 209 Κέντρα Υγείας εκ των οποίων εννέα μόνο στα χαρτιά. Επίσης λειτουργούν 12 νοσοκομεία – κέντρα υγείας. Σε 7.000 οργανικές θέσεις ιατρών υπηρετούν 3000, εκ των οποίων 2.000 είναι αγροτικοί ιατροί. Το ποσοστό κάλυψης σε ειδικευμένους ιατρούς είναι 20%. Στις 10.000 οργανικές θέσεις του προσωπικού πλην ιατρών υπηρετούν 3.500 επαγγελματίες υγείας. Η κάλυψη των οργανικών θέσεων είναι 35%» πρόσθεσε ο κ Γιαννάκος.
Παράλληλα ανέφερε ότι η επιχορήγηση στους φορείς Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης είναι 92 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ίδια σε σχέση με το 2015, παρότι μέχρι πέρυσι τα κέντρα υγείας προμηθεύονταν υλικά και φάρμακα από τα νοσοκομεία. Πρόσθεσε επίσης ότι επικρατεί χάος στην προμήθεια υλικών και φαρμάκων, όχι μόνο από την έλλειψη κονδυλίων, αλλά και από τη διαχειριστική αδυναμία των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών να συντονίσουν και να διευθετήσουν την κατάσταση. 
Επισήμανε ακόμη ότι εργαζόμενοι ιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν υλικά, ενώ γίνονται κι έρανοι από τους κατοίκους των περιοχών για την ενίσχυση των κέντρων υγείας. Αναφερόμενος στην κατάσταση των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής είπε ότι «έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: