ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Χωρίς προσλήψεις στο δημόσιο και το 2017


Έως τις 31.12.2017 παρατείνεται η αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο, σύμφωνα με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Πρόκειται για παράταση εφαρμογής της ΠΥΣ 33/2006 «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο», η οποία ορίζει: «αναστέλλεται ο διορισμός και η πρόσληψη του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.). της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε) «της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.)» και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους»

Οι 20.000 διορισμοί εκπαιδευτικών δεν υπάρχουν πια

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρογλου-στην πρόσφατη συνάντηση με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ- απήντησε ότι δε δεσμεύεται πια για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση!!!
Οι δεσμεύσεις για είκοσι χιλιάδες μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση δεν υπάρχουν πια, είπε ο κ. υπουργός.
esos.gr

Ποιες προσλήψεις επιτρέπονται

Διορισμός και πρόσληψη προσωπικού καθώς και σύναψη συμβάσεων έργου επιτρέπεται στους φορείς μόνο ύστερα από έγκριση της Επιτροπής που αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ως Πρόεδρο, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.
Η έγκριση χορηγείται ύστερα από πρόταση του αρμόδιου υπουργού. Η έγκριση αυτή απαιτείται και για την κίνηση των διαδικασιών προκήρυξης πλήρωσης θέσεων και για την έκδοση όλων γενικά των προπαρασκευαστικών πράξεων για το διορισμό, την πρόσληψη ή την σύναψη σύμβασης έργου. «Ως προς τις συμβάσεις μίσθωσης έργου της έγκρισης της Επιτροπής προηγείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ κατά το άρθρο 10 του ν. 3812/2009».
Ειδικά για την έγκριση αιτημάτων των επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997, αρμόδιος είναι ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: