ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ηλεκτρονικά πρώτη φορά οι αιτήσεις των μεταθέσεων εκπαιδευτικών

Θα τροποποιηθεί  το Προεδρικό Διάταγμα του 1996, που προβλέπει ότι οι αιτήσεις κατατίθενται κάθε Νοέμβριο.
"Καλά κρασιά"! Εδώ και χρόνια, οι υπουργοί, το έχουν τροποποιήσει από μόνοι τους!

ΑΥΓΗ
Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν ανά πάσα στιγμή καθηγητές και δάσκαλοι να βλέπουν τον φάκελό τους, καθώς και τη μοριοδότησή τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τα στοιχεία τους, πριν όμως ανοίξουν οι αιτήσεις.
Με την κατάθεση ρύθμισης για την ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων μεταθέσεων ολοκληρώνονται οι αλλαγές στο σύστημα των υπηρεσιακών μεταβολών. Οι αιτήσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και οι αποσπάσεις έγιναν φέτος πρώτη φορά με ηλεκτρονικό τρόπο, δυνατότητα που θα επεκταθεί και στις μεταθέσεις του μόνιμου προσωπικού.
Μειώνονται έτσι η γραφειοκρατία, αλλά και η ταλαιπωρία χιλιάδων εκπαιδευτικών που μέχρι πέρυσι 
έπρεπε να καταθέτουν αίτηση στην υπηρεσία τους.
Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν ανά πάσα στιγμή καθηγητές και δάσκαλοι να βλέπουν τον φάκελό τους, καθώς και τη μοριοδότησή τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τα στοιχεία τους, πριν όμως ανοίξουν οι αιτήσεις.
Η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον μήνα, ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις τον Φεβρουάριο και να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο. Θα τροποποιηθεί παράλληλα το Προεδρικό Διάταγμα του 1996 που προβλέπει ότι οι αιτήσεις κατατίθενται κάθε Νοέμβριο. Αρχικός στόχος ήταν το ηλεκτρονικό σύστημα να είναι έτοιμο για τον προηγούμενο μήνα, λόγω του ανασχηματισμού όμως πήγε πίσω η κατάθεση σειράς ρυθμίσεων.Πάντως, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου κατατίθενται πλέον και οι αιτήσεις για τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν ότι έτσι θα είναι ευκολότερο να υπολογιστεί ο αριθμός των μεταθέσεων που θα χρειαστούν.
Κάθε χρόνο οι αιτήσεις των μεταθέσεων και ο ρυθμός ικανοποίησής τους ολοένα μειώνονται, αφενός λόγω του ότι δεν υπάρχουν σοβαρά οργανικά κενά, αφετέρου γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν πιστεύουν ότι θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις τους. Εξάλλου η πλειοψηφία των μόνιμων επιθυμούν να μετατεθούν από την περιφέρεια στα αστικά κέντρα.
Πρόπερσι ο αριθμός των μεταθέσεων ήταν ελαφρώς αυξημένος λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων.
Πέρυσι, ωστόσο, ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και καθηγητών ήταν ιδιαίτερα μικρός.
Έτσι οι μεταθέσεις στην Πρωτοβάθμια ήταν 356 εκπαιδευτικών, και στη Δευτεροβάθμια 404 (από τις 6.977 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκε το 5,77%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: