ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τα “εννέα” θέματα που έθεσε η ΝΔ στον υπουργό Παιδείας

Εναγωνίως αναμένουμε τη δημοσίευση του  προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την παιδεία με την ευχή να είναι ρεαλιστικό. Πάντως, οι 60χρονοι και 65χρονοι εκπαιδευτικοί, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διδάσκουν σε πεντάχρονα και δωδεκάχρονα παιδιά, γιατί η εκπαιδευτική διαδικασία είναι απαιτητική και επώδυνη! 

esos.gr
Εννέα ζητήματα έθεσε η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Πρόκειται για τα εξής:

1. Η αξιολόγηση κάθε παραμέτρου της εκπαίδευσης με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου
2. Η ενίσχυση του Ολοήμερου σχολείου
3. Η αλλαγή του νόμου για τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων
4. Η επαναλειτουργία των Προτύπων - Πειραματικών σχολείων
5. Η αναβάθμιση του Λυκείου
6. Η κατάργηση των ρυθμίσεων για τους “αιώνιους φοιτητές”
7. Η επαναφορά βασικών αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρύματος
8. Η ενίσχυση της αυτονομίας των Πανεπιστημίων
9. Η ενίσχυση του διττού ρόλου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε η κ. Κεραμέως τα θέματα που τέθηκαν στον υπουργό Παιδείας:
Α. Για τη Νέα Δημοκρατία αποτελούν τον πυρήνα του εκπονούμενου προγράμματος για την Παιδεία”.

Β. Για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός με ενιαία μεθοδολογία και στόχευση δράσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα, η συνέχεια και η συνοχή.

Γ. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας συντίθεται αξιακά από τις έννοιες της αξιολόγησης, της αυτονομίας, της αριστείας. Οι έννοιες αυτές θα αποτελέσουν τον γνώμονα για τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Θα είναι η βάση για την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας. Και η ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας, για τη Νέα Δημοκρατία, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τη δημιουργία υπεύθυνων και δημοκρατικά ενεργών πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: