ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Δώδεκα συνάδελφοι, ζωή να έχουν, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να δι-οριστούν μέλη του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς

  
H έλλειψη συγκεκριμενοποίησης των κριτηρίων επιλογής, καθιστά τη διαδικασία, αδιαφανή, μεροληπτική, υποκειμενική και επώδυνη!
Για το λόγο αυτό και επειδή είμαι και αλλεργικός σε τέτοιου είδους "διορισμούς", δεν εκδήλωσα ενδιαφέρον...

Περισσότερες αιτήσεις κατατέθηκαν από το "ασθενές" και ωραίο φύλο, το οποίο δείχνει μεγαλύτερη προθυμία για να προσφέρει τις υπηρεσίες του...
Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, έληξε η προθεσμία κατάθεσης αίτησης εκπαιδευτικών για τον ορισμό τους ως μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.
Για το ΠΥΣΠΕ Καστοριάς εκδήλωσαν ενδιαφέρον καταθέτοντας αίτηση, δώδεκα (12) συνάδελφοι (5 άνδρες και 7 γυναίκες). 
Το 2015 είχαν υποβάλει αίτηση για να δι-ορισθούν μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου, δεκαπέντε συνολικά συνάδελφοι (επτά άνδρες και οκτώ γυναίκες). 
Θυμίζω πως έως το 2014, για τον ορισμό μελών στα συμβούλια ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ με τη θεσμική ιδιότητα λαμβάνονταν υπόψιν η διοικητική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, όπως του Διευθυντή Α/θμιας ή Β/θμιας εκπαίδευσης, προϊσταμένου γραφείου και διευθυντή σχολικής μονάδας.
Σήμερα με την αλλαγή του σχετικού νόμου, το μοναδικό προσόν που απαιτείται είναι ο/η ενδιαφερόμενος/η να έχει 15ετή εκπαιδευτική υπηρεσία.
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Γεώργιος Μασλάρης, απέστειλε σήμερα τις αιτήσεις στον περιφερειακό διευθυντή, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία θα αποφασίσει για τον ορισμό δύο τακτικών μελών με τα αντίστοιχα αναπληρωματικά, καθώς επίσης και τον αναπληρωτή του προέδρου του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς. Τώρα, με ποια αξιοκρατικά κριτήρια θα επιλεγούν οι πέντε και θα απορριφθούν οι επτά είναι ένα ερώτημα που  δεν θα απαντηθεί από τον υπεύθυνο του δι-ορισμού, περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
Το 2014 αλλά και το 2012, η απόφαση της τότε περιφερειακής διευθύντριας, Βασιλικής Βόντσα, για την επιλογή και τον ορισμό μελών στο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς, στηρίχτηκε σε αξιοκρατικά κριτήρια, αφού τόσο ο συνάδελφος Νικόλαος Παπασταύρος όσο και η συνάδελφος Θωμαή Μιχαηλίδου, είχαν τη μεγαλύτερη πραγματική διοικητική εμπειρία, σε θέση διευθυντή σχολικής μονάδας, από όσους  είχαν υποβάλει αίτηση
Προσωπικά, έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα εκφράζοντας δημόσια την άποψή μου, ότι το κριτήριο για μία τέτοια, ομολογουμένως δύσκολη απόφαση, θα πρέπει να είναι η εμπειρία–αρχαιότητα των συναδέλφων, κριτήριο που δεν αμφισβητείται σε αντίθεση με άλλα που δέχονται διαρκή αμφισβήτηση.
Εύχομαι το βρέφος της Βηθλεέμ να φέρει σε όλους μας, ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΠΡΟΚΟΠΗ!

Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: