ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το 2017, έτος προστασίας της ιερότητας της παιδικής ηλικίας


Εκκληση προς όλους «να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα δικαιώματα και την ακεραιότητα των παιδιών» και δη να μεριμνήσουμε για τα παιδιά των πολέμων, απευθύνει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι «τα παιδιά και οι ευαίσθητες ψυχές τους απειλούνται βεβαίως και στις χώρες του αναπτυγμένου οικονομικά και σταθερότερου πολιτικά κόσμου, από τη μεγάλη κρίση του γάμου και της οικογένειας, από ποικιλόμορφες παρεμβάσεις και την άσκηση σωματικής και ψυχικής βίας». 
Κάνει αναφορά στον «άκρατο οικονομισμό», που «τα μετατρέπει νωρίς σε καταναλωτές και ο ευδαιμονισμός εξαφανίζει ταχύτατα την παιδική αθωότητα» και ανακηρύσσει το 2017 έτος προστασίας της ιερότητας της παιδικής ηλικίας.
Επιπλέον, κάνει λόγο για τις ένοπλες συγκρούσεις ανά τον κόσμο και το προσφυγικό, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Πάπα, στη συνάντηση της Λέσβου, για να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι τις περιπέτειες των προσφύγων και των μεταναστών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: