ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

«Καταιγίδα» τροπολογιών στη Βουλή


«Παραδοσιακά εορταστικό» για ορισμένους, «προεκλογικό» για άλλους, είναι αυτή την ώρα το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς με την ολοκλήρωση απόψε της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης νομοσχεδίου του Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον «Πτωχευτικό κώδικα, την διοικητική δικαιοσύνη και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές», κατατίθενται «βροχή» υπουργικές τροπολογίες, μέσω των οποίων επιχειρείται να ρυθμιστούν σειρά άσχετων με το αντικείμενο του νομοθετήματος υποθέσεις. Ενδεικτικό είναι ότι στις 6.40μμ κατατέθηκε η 15η στη σειρά τροπολογία, ενώ ουδείς μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν ως το τέλος της συνεδρίασης κατατεθούν περισσότερες.

Σημειώνεται ότι στα τέλη κάθε ημερολογιακού έτους οι εκάστοτε κυβερνήσεις σπεύδουν μέσω των τροπολογιών να «κλείσουν» σειρά θεμάτων, με το φαινόμενο αυτό ωστόσο να κάνει –επίσης ως γνωστόν- εντόνως αισθητή την εμφάνισή του λίγο πριν προκηρυχθούν εκλογές.
Αναφέρονται χαρακτηριστικά: 
  • Η κάρτα φιλάθλου, 
  • το ΦΠΑ στα νησιά, 
  • τη φαρμακευτική νομοθεσία, 
  • τις μετακινήσεις του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής, 
  • τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, 
  • τα πετρελαιοειδή, 
  • τον έλεγχο ντόπινγκ, έως και 
  • την παροχή δυνατότητας στον ΕΟΤ να κάνει απευθείας αναθέσεις για να εξυπηρετηθούν στόχοι τουριστικής προβολής της χώρας. 
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι τροπολογίες έχουν κατατεθεί με τρόπο που παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής (προς τούτο και έχουν χαρακτηριστεί «Εκπρόθεσμες»), ενώ μία εξ αυτών αποσύρθηκε ήδη, μετά από διαμαρτυρίες: μέσω της αποσυρθείσας σχεδιαζόταν να ρυθμιστούν θέματα συγκρότησης της ... Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε σώμα.

«Εχετε αποφασίσει να πάτε σε εκλογές και νομοθετείτε με αυτό τον τρόπο;» είπε παραμβαίνοντας στην έναρξη κιόλας της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αθ. Θεοχαρόπουλος, εκφράζοντας την εντονότατη διαμαρτυρία του κόμματός του. Και πρόσθεσε ότι ειδικά εκείνες που αφορούν τα πετρελαιοειδή και τον ΕΟΤ, θα πρέπει να αποσυρθούν και να επανακατατεθούν έστω στο νομοσχέδιο που θα εισαχθεί αύριο Τρίτη, για διήμερη επεξεργασία. Είναι το νομοσχέδιο για το Χωροταξικό. Με τον τρόπο αυτό, είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, θα δοθεί στους βουλευτές στοιχειώδης δυνατότητα να μελετήσουν τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι ήδη γι’ αυτό το αυριανό σχέδιο νόμου, έχουν κατατεθεί άλλες τέσσερις υπουργικές τροπολογίες.
«Απολύτως απαράδεκτη η διαδικασία αυτή με τις τροπολογίες», σχολίασε και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Απ. Βεσυρόπουλος.

Για το φαινόμενο των τροπολογιών διαμαρτυρήθηκε στην ομιλία του και ο Ηλ.Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή).
«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζεται η κατάσταση «με τις τροπολογίες» και από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Επίσης το ΚΚΕ ζητεί να αποσυρθούν οι τροπολογίες, ώστε «να μπορέσουν να συζητηθούν επί της ουσίας».
«Απόψε δεν έχουμε συνεδρίαση για νομοσχέδιο. Αλλά «γενική συνέλευση» τροπολογιών», σχολίασε καυστικά από το Ποτάμι ο Γ. Αμυράς.

«Κάνετε θόρυβο για το θόρυβο», απάντησε στις συνεχείς επιθέσεις σύσσωμης τη αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημ. Βίτσας και επικαλέστηκε το γεγονός ότι καθώς θα υπάρξουν ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις γιορτές, πρέπει να διευθετηθούν αρκετές υποθέσεις. Είναι σύνηθες, πρόσθεσε, για τέτοια χρονική συγκυρία. Σε μια προσπάθεια δε να απαντήσει κυρίως στην κριτική της ΝΔ, ανέφερε ότι αντίστοιχες ημέρες του 2014, σε ένα νομοσχέδιο είχαν κατατεθεί 55 τροπολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: