ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Καταδικασμένοι στη φτώχεια 1,5 εκατ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!
Λίγη υπομονή ακόμη... Από τον Αύγουστο η φτώχεια μάς αποχαιρετά!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

dikaiologitika.gr
Αγγελόπουλος Βασίλης
Λαμβάνουν μισθούς και συντάξεις «πείνας», που κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ το μήνα. Είναι αναγκασμένοι να διαβιούν με αυτά τα εισοδήματα και παραμένουν επί σειρά ετών εγκλωβισμένοι σε ένα ατελείωτο «σπιράλ» φτώχειας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο οι φτωχοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Ειδικότερα, υπολογίζεται από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ότι από το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, περίπου το 30% υποχρεώνεται να δουλεύει για μισθό που κατά μέσο όρο, κυμαίνεται στα 383 ευρώ μικτές αποδοχές. Αυτό σημαίνει ότι μόλις και μετά βίας το καθαρό ποσό ξεπερνάει τα 300 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σχεδόν το 40% των συνταξιούχων διαβιεί με συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Έτσι κατά μέσο όρο, το εισόδημα από κύριες συντάξεις αυτής της κατηγορίας χαμηλοσυνταξιούχων είναι μόλις 370 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για μια πολύ σκληρή πραγματικότητα που έχει αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας. Εάν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστεί ότι η ανεργία αν και μειώνεται την τελευταία διετία, παραμένει… πεισματικά πάνω από το «ψυχολογικό» αλλά και ουσιαστικό όριο του 20%, γίνεται σαφές ότι η φτώχεια επεκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: