ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης: Βαδίζω αργά... επιμηκύνοντας την "ανομία"!

Ο χρόνος κυλάει...
κυρία υφυπουργέ, για να μην παραταθεί η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης, μήπως θα πρέπει το νομοσχέδιο να κατατεθεί ως κατεπείγον;

Η υφυπουργός παιδείας Μερόπη Τζούφη κατά τη συνάντησή της με τα μέλη του Δ.Σ. του πανελληνίου συλλόγου ειδικής αγωγής, ανακοίνωσε μεταξύ των άλλων, πως το σχέδιο νόμου για τις δομές της εκπαίδευσης θα κατατεθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής στα μέσα Μαΐου. Οι ομοσπονδίες μας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και κάθε ενδιαφερόμενος φορέας, θα κληθούν στην παραπάνω επιτροπή να καταθέσουν τις προτάσεις τους πριν την ψήφισή του στην ολομέλεια της βουλής. 
Η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης λήγει την 31η Ιουλίου και οι διαδικασίες για την επιλογή των νέων Διευθυντών θα έπρεπε να βρίσκονται σε εξέλιξη. Λέτε να παραταθεί η θητεία των σημερινών διευθυντών, όπως εξάλλου συνέβη με τη θητεία των σχολικών συμβούλων, που με ειδικές διατάξεις οι κυβερνώντες παρέτειναν τη θητεία  τους για τρία και πλέον χρόνια, λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου επιλογής και τοποθέτησης!

Τροπολογία Φίλη


Θυμίζω πως η επιλογή των σημερινών Διευθυντών Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Διευθυντών Σχολείων, η επιλογή των οποίων είχε πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των Συλλόγων Διδασκόντων (μυστική ψηφοφορία), διαδικασία που κρίθηκε αντισυνταγματική. Επομένως, για την τάξη και νομιμότητα δεν θα πρέπει να παραταθεί η θητεία τους ούτε δευτερόλεπτο!
Εξάλλου, έχει διατυπωθεί κατ' επανάληψη, πως τίθεται ζήτημα ακύρωσης αποφάσεων των νυν Διευθυντών εάν κάποιος, που έχει έννομο συμφέρον, προσφύγει στη Δικαιοσύνη...
Όσον αφορά τη διάταξη για δύο θητείες στελεχών ξεχάστε την... 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: