ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

«Η ανεξέλεγκτη βία και ανομία είναι η πραγματικότητα που θέλει να επιβάλει στα πανεπιστήμια η ΝΔ»

Εκτός τόπου και χρόνου ο υπουργός μας! Αλήθεια, αυτά που λέει τα πιστεύει;
Τέτοιες ασχήμιες και καταστροφές, μόνο σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα βλέπεις!

avgi.gr
«Τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν είναι κάτω από την κυριαρχία της βίας και της ανομίας», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου


«Η πραγματικότητα των πανεπιστημίων δεν είναι η ανεξέλεγκτη βία και ανομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα που η ΝΔ θέλει να επιβάλει στα πανεπιστήμια γιατί θα την βολέψει να πει ότι οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε έχουν προκαλέσει αυτήν την κατάσταση», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Νίκης Κεραμέως από τη μεριά της ΝΔ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα δεν είναι κάτω από την κυριαρχία της βίας και της ανομίας», κάνοντας λόγο για «βάναυση παρέμβαση ακόμα και στη δική σας λογική».

Αναφερόμενος στο πανεπιστημιακό άσυλο, ο Κώστας Γαβρόγλου επανέλαβε ότι «οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος δεν λένε ότι αν κάνεις κάτι αξιόποινο δεν τιμωρείσαι. Το αξιόποινο τιμωρείται, τελεία. Δεν υπάρχει άσυλο για το αξιόποινο».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει ζωντανό φοιτητικό κίνημα μέσα στα πανεπιστήμια, θα ελαχιστοποιηθούν αυτά τα φαινόμενα. Αυτό μας δείχνουν όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτό μας δείχνει και στη χώρα μας τι έγινε όταν το φοιτητικό κίνημα ήταν σε μία άλλη φάση. Άρα, δεν μπορεί αυτοί που ζουν στα πανεπιστήμια -δηλαδή οι διδάσκοντες, οι φοιτητές, κλπ- να μην είναι μέρος της λύσης».

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού Παιδείας στη Ν.Κεραμέως

«Κάνετε βάναυση παρέμβαση ακόμα και στη δική σας λογική, διότι η ανεξέλεγκτη βία και ανομία στα τριτοβάθμια Ιδρύματα, δεν υφίσταται. Θα σας παρακαλούσα εσάς και τον πρόεδρό σας να κάνετε μία βόλτα στα ιδρύματα. Να μην σταματάει ο κ.Μητσοτάκης μόνο μπροστά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο οποίο υπάρχουν όντως πολύ σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας. Τα εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα δεν είναι κάτω από την κυριαρχία της βίας και της ανομίας. Να το σταματήσουμε αυτό γιατί, επιμένω, ότι αδικείτε τον εαυτό σας.

Δεύτερον, όντως επαναφέραμε μία διάταξη για το άσυλο. Όμως, δεν μας λέτε τι ακριβώς έγινε τα τελευταία επτά χρόνια όταν δεν υπήρχε αυτή η διάταξη. Υπήρξαν φαινόμενα πολύ χειρότερα και ποσοτικά περισσότερα από ό,τι έχουν εμφανιστεί σήμερα. Υπήρχε καμία πρόταση από το κόμμα σας; Υπήρχε καμία πρόταση από τους πρυτάνεις; Καμία απολύτως! Οι διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος δεν λένε ότι αν κάνεις κάτι αξιόποινο δεν τιμωρείσαι. Το αξιόποινο τιμωρείται, τελεία. Δεν υπάρχει άσυλο για το αξιόποινο. Μου είπατε ότι υπήρχε επίθεση σε ένα αμφιθέατρο ενός φοιτητή απέναντι σ’ έναν άλλο φοιτητή. Τι να κάνουμε; Να βάλουμε αστυνόμους να παρακολουθούν τα μαθήματα με το μάτι τους γυρισμένο στο Αμφιθέατρο μήπως και κουνηθεί κανένας; Λοιπόν δεν είναι στη δική μας λογική αυτό.

Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: για πρώτη φορά, η δική μας Κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα κι έχει συστήσει μια τόσο σημαντική ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον κ. Παρασκευόπουλο, Καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης.

Εμείς, αναγνωρίσαμε κάτι για το οποίο πολλές φορές με μέμφεστε ή θεωρείτε ότι είναι ένα πράγμα που το λέω πολύ συχνά. Δηλαδή, ότι είναι ένα σύνθετο θέμα. Δεν θέλετε να αναγνωρίσετε τη συνθετότατα του προβλήματος. Αυτό σας μπλοκάρει. Νομίζετε ότι η κοινωνία είναι κάτι μαύρο - άσπρο. Δεν είναι λοιπόν μαύρο - άσπρο. Εμείς, λοιπόν, φτιάξαμε μία ομάδα εργασίας για να επεξεργαστεί τις άπειρες πλευρές αυτού του προβλήματος. Γνωρίζετε διαβάζοντας τα δημόσια Δελτία Τύπου ότι η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε μετά από εισήγηση της Καθηγήτριας Εγκληματολογίας και Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Βιδάλη, όπως και του κυρίου Πουλόπουλου και της κυρίας Παπαδή, και συμμετείχαν σε αυτή και ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης, και πρυτάνεις και έγινε για πρώτη φορά μία πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση γι’ αυτά τα ζητήματα.

Η αντιμετώπιση δεν είναι η αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων αλλά η κατανόηση του χαρακτήρα των προβλημάτων, γιατί δεν είναι ένα το είδος της παραβατικότητας, και με βάση αυτό να δούμε τι μέτρα μπορούν να ληφθούν ώστε μακροπρόθεσμα να εξασφαλιστεί η έλλειψη αυτής της παραβατικότητας.

Δεν είπα ότι δεν υφίσταται βία και ανομία. Εγώ διάβασα τον τίτλο σας στον οποίο λέτε «Ανεξέλεγκτη η βία και η ανομία στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Ανεξέλεγκτη η βία και η ανομία; Πραγματικά; Το πιστεύετε; Αν το πιστεύετε έχετε μεγάλο πρόβλημα. Γι’ αυτό σας λέω να κάντε παρέα με τον κύριο Μητσοτάκη μία βόλτα στα πανεπιστήμια. Σας προκαλώ να το κάνετε αυτό και να μου πείτε. Δεν πάτε. Και δεν πάτε γιατί δεν ξέρετε την πραγματικότητα των πανεπιστημίων. Η πραγματικότητα των πανεπιστημίων δεν είναι η ανεξέλεγκτη βία και ανομία. Αυτή είναι η πραγματικότητα που η ΝΔ θέλει να επιβάλει στα πανεπιστήμια γιατί θα την βολέψει να πει ότι οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε έχουν προκαλέσει αυτήν την κατάσταση.

Εσείς, φαίνεται, έχετε έτοιμες απαντήσεις. Λέτε να μπαίνει αυτεπάγγελτα η αστυνομία. Σωστά; Μπορείτε να μου πείτε ποιος θα λαμβάνει την απόφαση ότι μια πράξη είναι αυτεπάγγελτη και θα παρεμβαίνει; Ποιος; Ο πρύτανης θα τους φωνάζει; Κάποιος τυχαίος πολίτης που θα περνάει από κει; Κάποιος φοιτητής; Ή κάποιος αστυνόμος κοιτάζοντας μέσα από τα κάγκελα θα λέει: «α, κάτι γίνεται και αυτό είναι αυτεπάγγελτο;». Σε ένα κράτος δικαίου δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάρτε το είδηση! Υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένα Ιδρύματα. Η απάντηση η δική σας -και το έχετε κάνει πρώτο θέμα, και υποτίθεται ότι το έχετε συζητήσει μεταξύ σας και ότι το έχετε σκεφτεί- είναι αυτεπάγγελτα να μπαίνει η αστυνομία. Σας ρωτάω, λοιπόν, πάρα πολύ απλά: Ποιος αποφασίζει ότι είναι αυτεπάγγελτο;

Τώρα, τι είπε ο κ. Μήτκας; Ο κ. Μήτκας λέει να παραμείνει ο παλιός Νόμος. Μόνο που στη διάρκεια του παλιού Νόμου έγιναν χειρότερα απ’ αυτά που γίνονται σήμερα. Το θέμα για εσάς είναι να μην υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στο άσυλο. Κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί η ελευθερία στα ελληνικά πανεπιστήμια, η οποία κατακτήθηκε με τόσους κόπους και η οποία πολλές φορές παραβιάζεται βάναυσα, πρέπει να έχει αναφορά και στο άσυλο.

Τώρα, υπάρχουν δύο πράγματα για τα οποία θα πρέπει να έχουμε κάποια αίσθηση όταν τα λέμε. Εγώ αναφέρθηκα στο ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, με την έννοια – και το ξέρετε ότι αυτή είναι η έννοια και δεν υπάρχει άλλη- ότι αν υπάρχει ένα ζωντανό φοιτητικό κίνημα μέσα στα πανεπιστήμια, θα ελαχιστοποιηθούν αυτά τα φαινόμενα. Αυτό μας δείχνουν όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτό μας δείχνει και στη χώρα μας τι έγινε όταν το φοιτητικό κίνημα ήταν σε μία άλλη φάση. Άρα, δεν μπορεί αυτοί που ζουν στα πανεπιστήμια -δηλαδή οι διδάσκοντες, οι φοιτητές, κλπ- να μην είναι μέρος της λύσης.

Ως προς τον κ. Παρασκευόπουλο, θα σας παρακαλούσα να ανασκευάσετε αυτά για τα οποία τον κατηγορείτε. Ο κ. Παρασκευόπουλος είναι ένας από τους κορυφαίους Καθηγητές της Νομικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, τώρα είναι Ομότιμος Καθηγητής, ήταν ένας λαμπρός Υπουργός Δικαιοσύνης που χάραξε μια πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή μία ανθρώπινη συμπεριφορά σε όλο αυτόν τον κόσμο. Και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κάνουμε δημόσια τέτοιες δηλώσεις για το έργο ενός αξιολογότατου συναδέλφου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: