ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ

kathimerini.gr
ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Κοίτα να δεις απορίες που έχουν έξι καθηγητές πανεπιστημίου, είναι και μορφωμένοι άνθρωποι. «Τι ακριβώς κάνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τα τελευταία δύο χρόνια;», γράφουν οι κ.κ. Νίκος Βέττας, Αχιλλέας Γραβάνης, Ορέστης Καλογήρου, Βάσω Κιντή, Γιώργος Παγουλάτος και Πάνος Τσακλόγλου («Καθημερινή» 23.4.2018). Τι να κάνει ο έρμος από πολιτικό σχεδιασμό υπουργός; Απολαμβάνει την εξουσία που «ξαφνικά του παρεδόθη, τι τραγωδία, τι τραγωδία!», όπως τραγουδούσε και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Η μετονομασία των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια μοιάζει φιλολαϊκή πολιτική: «Το γεγονός ότι ιδρύεται πανεπιστήμιο στη Δυτική Αττική, σε μία από τις πλέον αδικημένες περιοχές της Αττικής, δείχνει εξαρχής το ενδιαφέρον της παρέμβασης από πλευράς μας...», είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον Μάρτιο στο Αιγάλεω. Εκτός αυτού, στην αναμπουμπούλα της «επαναδιευθέτησης» μπορούν να βολευτούν σύζυγοι, θυγατέρες, συγγενείς και παρατρεχάμενοι της νέας εξουσίας.

Σε ό,τι αφορά την ανώτατη παιδεία, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόνο μία ιδέα κι αυτή ήταν λάθος· δεν αναφερόμαστε στους ΑΝΕΛ, διότι αυτοί ουδεμία ιδέα έχουν πέρα από τη νομή της εξουσίας. Η ιδέα ήταν η αναβίωση του νόμου πλαισίου 1268/82 που επέτρεψε, αν δεν εξέθρεψε, την ασυδοσία εντός των ΑΕΙ, αυτό που ονομάστηκε εκδημοκρατισμός στη λήψη αποφάσεων. Και το ΠΑΣΟΚ του 1982 είχε δικαιολογίες. Τόσα ήξεραν, τόσα έκαναν· δεν υπήρχε η προηγούμενη εμπειρία του μπάχαλου. Επιπλέον, έκανε αργότερα έμπρακτα την αυτοκριτική του με τον νόμο 4009/2011 που θεράπευε τις παθογένειες του 1268. Τούτοι εδώ κατεδάφισαν όλες τις διατάξεις του προοδευτικού νόμου Διαμαντοπούλου για να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες μερίδας των οπαδών τους. Και σαν να μην έφτανε η αναπαλαίωση, άρχισαν και τα ρουσφέτια. Εξ ου και η μετατροπή των ΤΕΙ «εν μια νυκτί σε πανεπιστήμια χωρίς μελέτες σκοπιμότητας, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διαβούλευση, χωρίς μέριμνα για το μέλλον (...) με αδιαφάνεια, χωρίς γενικές αρχές και κριτήρια, με επιτροπές που ορίζει ο ίδιος, με μέλη από τα υπό “πανεπιστημιοποίηση” ΤΕΙ και τοπικούς παράγοντες (…) Η ΑΔΙΠ, η ανεξάρτητη αρχή που είναι επιφορτισμένη να αξιολογεί και να πιστοποιεί προγράμματα σπουδών και ακαδημαϊκές μονάδες, όχι μόνο περιθωριοποιείται αλλά και διαβάλλεται από τον υπουργό» («Κυνική και υπολογισμένη εξαφάνιση των ΤΕΙ», «Καθημερινή» 24.4.2018).

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι είναι ανώφελη η συζήτηση περί «σοσιαλδημοκρατικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το πάλαι ποτέ αριστερίστικο κόμμα αλλάζει πραγματικά, αυτό που αναβιώνει είναι τον προϊστορικό σοσιαλισμό. Αυτόν που δεν έμαθε από τα λάθη του και νομίζει ότι μπορεί να διευθετήσει τα πάντα διά του κεντρικού κράτους, με το αζημίωτο, φυσικά, για τα στελέχη του

Δεν υπάρχουν σχόλια: