ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Κ. Γαβρόγλου για Θρησκευτικά: Το ΣτΕ το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε

"Μαμπέτια" του υπουργού, για εσωτερική κατανάλωση και να μην βαριόμαστε...
Θα υπάρχει τελικά αξιολόγηση ή δεν θα υπάρχει; Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων δεν είναι εκπαιδευτικοί;  

fileleftheros.gr
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε. Είναι μια απόφαση πανομοιότυπη με εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.
«Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ σημειώνοντας ότι θα πρέπει, ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας των θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους θεσμούς της. Πάντως, επεσήμανε, η απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στα μαθήματα της χρονιάς που διανύουμε.
«Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που θα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά» πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.
Ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε να υπερασπιστεί και την κατάργηση της αξιολόγησης που φέρνει το νομοσχέδιο για τις δομές της Εκπαίδευσης λέγοντας ότι ο νέος νόμος «έχει βελτιωτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα».
Αναφερόμενος στην κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην αξιολόγηση (ΠΔ152), υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση υπονομεύεται, όταν ταυτίζεται η αξιολόγηση με την απόλυση. «Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να αξιολογηθούν. Αυτή τη στιγμή, η έμφαση δίνεται στην αξιολόγηση των σχολείων και των στελεχών της Εκπαίδευσης. Γιατί όταν η Πολιτεία δεν είναι συνεπής απέναντι στους εκπαιδευτικούς, με ποιο ηθικό δικαίωμα θα αξιολογηθούν;» διερωτήθηκε ο κ. Γαβρόγλου.
Σε ερώτηση αν θα τεθεί το ζήτημα της αξιολόγησης εκπαιδευτικών αργότερα, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «Αυτά θα τεθούν όταν αρχίσουμε σιγά σιγά να δεχόμαστε την κουλτούρα της αποτίμησης, που ξεκινά τώρα με την αυτοαξιολόγηση της λειτουργίας του σχολείου».
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το αργότερο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο αριθμός προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών καθώς και το σύστημα πρόσληψής τους, και υπογράμμισε τη σημασία της δημόσιας παραδοχής του ΟΟΣΑ πως είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού στην Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: