ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Μητσοτάκης κατά Καμμένου: «Δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος»


kathimerini.gr
Δριμεία επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά», όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, λίγες ώρες μετά τις οξύτατες αναφορές του πρώτου κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο υπουργός Αμυνας «δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος». «Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα, λάδι στη φωτιά. Το λέω για τη συνολική του συμπεριφορά. Έχω στηλιτεύει και το στυλ του, τις στολές παραλλαγής και άλλες γραφικότητες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:
«Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να νομίζουν κάποιοι ότι απαντώντας στον κ. Ερντογάν με τον τρόπο τον οποίο ενδεχομένως αυτός θα ήθελε, θα πετύχουν τη συσπείρωση. Μένει σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που λέει. Να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται περισσότερο με την ιδιότητά του».

Σκοπιανό

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα προσέλθω, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε ότι «η συναίνεση θέλει δύο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση».
Είπε ότι αν κληθεί να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό θα ανταποκριθεί. Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και αντίθετα αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας για να διχάσει την αντιπολίτευση και έκανε μυστική διπλωματία. Επίσης, πρόσθεσε, περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντάς τους όχλο. Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια προσήλθε στην δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.
Τέλος άφησε ανοικτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στην Βουλή λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση».

Κύπρος

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα με εκκωφαντικό τρόπο. Σημείωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με γενναιότητα έχει πει ότι θα δημιουργηθεί ταμείο για την ενίσχυση και των δύο κοινοτήτων. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την τακτική του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συνεχάρη τον Κύπριο Πρόεδρο για την επανάληψη των συναντήσεών του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Οικονομία

Καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, είναι το νέο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας, προσθέτοντας ότι αυτό λένε και οι Ευρωπαίοι.
«Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει μέτρα για το 2019 και το 2020, μειώση συντάξεων και αφορολόγητου. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολίτης που έχει μισθό 500 ευρώ θα πληρώσει φόρους. Αν εννοεί αυτά που λέει για καθαρή έξοδο, ας έλθει στη Βουλή να τα ακυρώσει. Άρα, θα έχουμε μέτρα, χωρίς λεφτά. Για να πείσει τις αγορές να τον δανείσουν θα πρέπει να έχει σχέδιο για μετά το 2018, και ο κ. Τσίπρας δεν το έχει. Δεν έχει σχέδιο γιατί το μόνο του μέλημα είναι πως θα παραμείνει λίγο περισσότερο στην εξουσία. Αν πείσουμε τους πιστωτές μας για την αξιοπιστία μας θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα» είπε και πρόσθεσε: «Θα επιχειρήσω να συζητήσω τις δεσμεύσεις με τους πιστωτές, όχι αμέσως αλλά αφού πρώτα πείσω για την αξιοπιστία μας. Θα δώσουν οι πολίτες τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή θα δώσουν πρώτη ευκαιρία σε εμένα να εφαρμόσω το πρόγραμμά μας...».
Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη για να μπορεί να έχει υπερπλεονάσματα, ώστε να μοιράζει επιδόματα, και πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο εξοικονόμισης δαπανών ενός δισ ευρώ μέσω της μείωσης της σπάτάλης του κράτους. «Θα μειώσω την φορολογία και θα βελτιώσω το επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά ζητώ από τους επιχειρηματίες απόλυτο σεβασμό στο εργασιακό περιβάλλον και συνέπεια στις υποχρεώσεις τους» είπε ακόμη.
Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα απολύσεων, υπάρχει ζήτημα σταδιακής μείωσης του Δημοσίου με μείωση των προσλήψεων σε σχέση με τις αποχωρήσεις. Επέμεινε, όμως, στο θέμα της αξιολόγησης λέγοντας ότι πρέπει να επιβραβεύονται οι πιο άξιοι. Σημείωσε, πάντως, ότι θα απολυθούν οι γενικοί γραμματείς που διορίζει τώρα η κυβέρνηση και ότι δεν θα επιτρέψει από τον κ. Τσίπρα «να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου».

Εγκληματικότητα

Επίθεση στην κυβέρνηση, όμως, εξαπέλυσε και για το θέμα της εγκληματικότητας. Εξέφρασε τη δημόσια αγανάκτησή του για τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, χωρίς καν να αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες του.
Πρόσθεσε ότι οι συμπολίτες μας, όπου κι αν κατοικούν, αισθάνονται ανασφαλείς, όμως «η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας και η πρώτη υποχρέωση του κράτους απέναντι στους πολίτες του». Όπως είπε ο αρχηγός της ΝΔ, «η κυβέρνηση έχει αποτύχει με τη μείωση της αστυνόμευσης και με την ανοχή όσων συμβαίνουν στον Κορυδαλλό, που λειτουργεί σαν κέντρο εγκληματικότητας». «Με τους ίδιους πόρους και με την αναδιάταξη της Αστυνομίας μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα» τόνισε.
Τέλος, διευκρίνισε ότι άλλο αυτοάμυνα και άλλο αυτοδικία. Χαρακτήρισε ακραία και απαράδεκτη την αντιμετώπιση του συμπολίτη μας που αμύνθηκε, αλλά σημείωσε ότι είναι ευθύνη του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες. «Άλλο το δικαιώμα της αυτοάμυνας που μπορεί να χρειάζεται επικαιροποίηση και άλλο η αυτοδικία. «Δεν θα συνιστούσα στους πολίτες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και να προσπαθήσουν να αντιμετωπίζουν σκληρούς ποινικούς» ανέφερε.
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: