ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Συνδικαλιστική ενημέρωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν ευθύνεται η εγκύκλιος του υπουργείου. Ευθύνονται οι "κολλημένοι" Διευθυντές/Διευθύντριες και προϊστάμενοι/προϊσταμένες, που αδυνατούν να ερμηνεύσουν τις εγκυκλίους του υπουργείου και τις εφαρμόζουν όπως τους βολεύει!
Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με Θεία φώτιση...

Αρ. Πρωτ. 591         Αθήνα 2/4/2018 

Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Συνδικαλιστική ενημέρωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Έπειτα από τις καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. για φαινόμενα παρεμπόδισης της διαδικασίας της συνδικαλιστικής ενημέρωσης των εκπαιδευτικών στα σχολεία, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος η ενημέρωση όλων των συναδέλφων των σχολικών μονάδων από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους (μέλη Δ.Σ. Συλλόγων, αιρετούς κλπ) στο χώρο του σχολείου.

Φαινόμενα άρνησης εισόδου ή παρεμπόδισης για ενημέρωση των συναδέλφων, από όπου κι αν προέρχονται, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα και είναι καταδικαστέα .
Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας για τα φαινόμενα αυτά καθώς με την εγκύκλιο «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018» και την αντίστοιχη για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων ανοίγει ζήτημα μη ελεύθερης εισόδου των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα σχολεία συναρτώντας την από την προαπαιτούμενη συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου. Τα τελευταία κρούσματα δυστυχώς επιβεβαιώνουν όσα, έγκαιρα, είχε διαπιστώσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με ανακοίνωσή του (αρ.πρ. 127/8-9-2017) και επιβάλλουν τη γραπτή αναίρεση της παραπάνω απαράδεκτης ρύθμισης.

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: