ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Επικοινωνώντας την αγάπη


www.e-psychology.gr
Είναι πολύ όμορφο να νιώθεις την καρδιά σου ζωντανή, γεμάτη αγάπη. Σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο, τη ζωή με άλλη διάθεση. Όλα μοιάζουν διαφορετικά, ευχάριστα, ζεστά. Μπορείς να σταθείς στη στιγμή, να αφεθείς και να χαρείς τη μοναδικότητά της. Μπορείς να αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερο σθένος την κάθε δυσκολία. 
Το νόημα της αγάπης

Η αγάπη σίγουρα είναι μια κατάσταση που σου ομορφαίνει τη ματιά, τη ζωή. Και αν έχει νόημα η αγάπη για εσένα που τη ζεις, σκέψου πόσο σημαντική μπορεί να είναι η έκφρασή της προς το πρόσωπο εκείνο που «ξύπνησε» τη μέσα σου αγάπη. Ακόμα και αν δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο, συνέβαλε στο να έρθεις σε επαφή με τη βαθύτερη φύση σου, σου θύμισε ποιός-α είσαι αναδεικνύοντας το δυναμικό σου.
Κάθε πρόσωπο που δημιουργεί μια τέτοια συνθήκη μέσα σου αξίζει να το γνωρίζει, να το ξέρει.
Και για αυτό που σου έδωσε την ευκαιρία να βιώσεις, αλλά κυρίως γιατί μέσα του-της όλο και κάπου θα το χρειάζεται. Μπορείς να το εκφράσεις με διάφορους τρόπους, μα ανάμεσα σε άλλους αναζήτησε το δικό σου τρόπο. 
Η έκφραση της αγάπης είναι ακόμα μια μορφή, μια εκδήλωση της αγάπης, ίσως η σπουδαιότερη. Γιατί η αγάπη βρίσκει το δρόμο της, ολοκληρώνεται, όταν επικοινωνείται.
Η αγάπη απελευθερώνει
Η αγάπη έχει τη δύναμη να απελευθερώνει την κάθε πλευρά. Γι’ αυτό και έχει νόημα να επικοινωνείται στην ώρα της. Εκείνος-η που τη βιώνει, εκφράζοντάς την παραμένει συνεπής προς τον εαυτό του-της και προχωράει στη ζωή δίχως εκκρεμότητες. Βέβαια, ο βαθύτερος λόγος έκφρασης της αγάπης είναι το καλό του άλλου, γιατί η αγάπη από τη φύση της είναι ανατροφοδοτική. Δεν ζητάει, δεν περιμένει κάτι. Εκφράζεται με στόχο απλά να επικοινωνηθεί και να δώσει την ώθηση στο πρόσωπο που την προκάλεσε να αντιληφθεί την αξία του και να συνεχίσει με βήμα ανάλαφρο και αποφασιστικό τη ζωή του. Με ό,τι αυτή περιλαμβάνει, όπως τη θέλει. 
Η αγάπη εκφράζεται παρόντος του άλλου!

Γι’ αυτό και η αγάπη έχει νόημα να εκφράζεται παρόντος του άλλου. Γιατί τη χρειάζεται για τη συνέχεια του ταξιδιού του. Και όσο πιο μεγάλη ή δύσκολη η πορεία που έχει να διανύσει, τόσο πιο αναγκαίο να τη διαβεί διαθέτοντας σημαντικά αποθέματα αγάπης. 
Η αγάπη ως πράξη ευγνωμοσύνης

Η αγάπη θέλει το καλό του άλλου. Η έκφρασή της αποτελεί μια πράξη ευγνωμοσύνης για την ευτυχή συγκυρία μιας συνάντησης αναγκών, ψυχών ή απλά ζητουμένων που συνήθως εξελίσσεται σε παράλληλη, ξεχωριστή τροχιά. Αφού ο χρόνος είναι πεπερασμένος. 
Η αγάπη γεννά αγάπη

Μα η αγάπη που επικοινωνείται γεννάει νέα αγάπη. Και έτσι η αγάπη γίνεται δύναμη, ελπίδα, ανάμνηση και κάποιες φορές πυξίδα. Η αγάπη που εκφράζεται μας προσφέρει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για το πέρασμα, τη μετάβαση, την εξέλιξή μας στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Η αγάπη που επικοινωνείται γίνεται το μέσα μας φως που μας βοηθάει να βγαίνουμε στο ξέφωτο διαπερνώντας κάθε σκοτάδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: