ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΚΕΔΕ διά του Πατούλη: Τα νηπιαγωγεία δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή

Πιστοποιημένες αίθουσες σίτισης...Η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία και στους εκπαιδευτικούς. Θα αναζητηθεί όμως, μόνο από τους εκπαιδευτικούς!

Ορθά ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μιλάει για πιστοποιημένους χώρους σίτισης. Αν υπάρχουν τέτοιοι χώροι στα σχολειά μας, θα αποτελούν φωτεινές εξαιρέσεις στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Εκτός αν οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν τέτοια πιστοποίηση!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

naftemporiki.gr
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, απέστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για «μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία».
Ο κ. Πατούλης κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε καταγγελίες από δημάρχους οι οποίοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις Τριμερών Επιτροπών «δια περιφοράς». Επίσης, τονίζει ότι επιβεβαιώνεται η ΚΕΔΕ που έγκαιρα είχε επισημάνει την έλλειψη υποδομών για την ομαλή ένταξη των τετράχρονων στις δομές των νηπιαγωγείων.
Ειδικότερα, η διαφωνία της ΚΕΔΕ εστιάζεται σε τέσσερις κυρίως λόγους:
  • Στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης σε υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό, σχολικούς συμβούλους, ολοήμερα νηπιαγωγεία κ.α.
  • Στις σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή ζωή δεκάδων εργαζόμενων οικογενειών, καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη ότι σήμερα οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν σε σχέση με τα νηπιαγωγεία, με διευρυμένο ωράριο και 11 μήνες το χρόνο.
  • Το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν εξυπηρετεί ούτε την Αυτοδιοίκηση, ούτε τους εργαζόμενους, αφού μετατρέπονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί από χώρους παιδαγωγικής εκπαίδευσης, σε απλούς χώρους φύλαξης.
  • Δεν θα παρέχονται στα παιδιά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όπως παρακολούθηση από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπευτή κι άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, καθώς και πλήρη σίτιση σε κατάλληλα πιστοποιημένους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: