ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

«Τζάμπα διακοπές» για 120 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ρόδο!

Αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία...
Αλήθεια, έχουν νοιώσει στο πετσί τους την οικονομική κρίση; προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν για μία ακόμη φορά την κοινωνία, που εδώ και οκτώ χρόνια, ζει σε έκτακτες ανάγκες!



Κατερίνα Κατσαβού
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Το Περιφερειακό Συνέδριο για την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση» που διεξάγεται στη Ρόδο αποτέλεσε την αφορμή για να διοργανωθούν από τα υπουργεία «τριήμερα» πακέτα παραμονής στο σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου με ωφελημένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπουργοί, στελέχη, σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες από τουλάχιστον 12 υπουργεία λαμβάνουν μέρος στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου».
Τις τελευταίες ημέρες η «Διαύγεια» έχει κατακλυσθεί από αποφάσεις για την έγκριση δαπανών και την εκταμίευση χρημάτων που απαιτούνται για τις μετακινήσεις και τη διαμονή της κυβερνητικής αποστολής.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 120 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στη Ρόδο για να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό και να έρθουν σε επαφή με τα κομματικά στελέχη του νησιού. Το κόστος ξεπερνά τις 35.000 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 50.000, μόλις δημοσιευθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για το διήμερο του Περιφερειακού Συνεδρίου, μόνο για την κάλυψη εξόδων των υπουργών και των στελεχών τους.
Από την πρώτη επεξεργασία των 50 και πλέον υπουργικών αποφάσεων για την κομματική «εκδρομή» προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία:
  • Από το Μέγαρο Μαξίμου και την αντιπροεδρία η μετακίνηση 7 συμβούλων θα κοστίσει 4.137 ευρώ ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος για τους υπουργούς Επικρατείας.
  • Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, τον γενικό γραμματέα Διονύση Τεμπονέρα και πέντε συμβούλους τους. Το κόστος ξεπερνά τα 3.700 ευρώ.
  • Στο υπουργείο Υποδομών εγκρίθηκε ποσό 3.100 ευρώ για τη μετακίνηση και διαμονή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, ενός συνεργάτη του και τριών αποσπασμένων αστυνομικών. Τελικώς το υπουργείο δέχθηκε προσφορά από ταξιδιωτικό γραφείο για το ποσό των 2.590 ευρώ και η πληρωμή θα γίνει σε ένα μήνα από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων.
  • Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αν και έχει προαναγγελθεί η παρουσία του υπουργού Νίκου Παππά στη Διαύγεια, έχει αναρτηθεί μόνο μία απόφαση για την υπηρεσιακή μετακίνηση της ειδικής γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων κυρίας Φωτεινής Παντιώρα με κόστος 692 ευρώ.
  • Από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα παρευρεθεί η υπουργός Oλγα Γεροβασίλη, ο εκπρόσωπος Τύπου και ένας αστυνομικός με συνολικό κόστος 2.040 ευρώ.
  • Στο υπουργείο Τουρισμού εκδόθηκαν αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες στη Ρόδο θα παραστεί η υπουργός κυρία Eλενα Κουντουρά και δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας με εκτιμώμενη δαπάνη τα 2.170 ευρώ.
  • Στο υπουργείο Οικονομίας, που φέρει και το σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που αποτελεί και την ατζέντα του Συνεδρίου, εγκρίθηκε η μετακίνηση του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, του γενικού γραμματέα Λόη Λαμπριανίδη και δύο συμβούλων με δαπάνη 2.230 ευρώ.
  • Από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα υπάρχει διπλή παρουσία. Του υπουργού Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή Σωκράτη Φάμελλου ενώ θα συνοδεύονται και από 6 συνεργάτες ή αστυνομικούς. Το κόστος πλησιάζει τα 5.000 ευρώ και είναι μία από τις δαπανηρότερες αποστολές.
  • Σε μία κομματική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να λείπει ο πρωθυπουργικός φίλος και αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό θα εκπροσωπήσει το υπουργείο Υγείας.



Το ενδιαφέρον είναι ότι τον κ. Ξανθό θα τον συνοδέψουν δύο στελέχη του ενώ ο κ. Πολάκης θα βρεθεί στο νησί με έξι συνεργάτες και προσωπικό ασφαλείας. Συνολική δαπάνη 4.566 ευρώ.
  • Το υπουργείο Πολιτισμού θα βρεθεί σύσσωμο στη Ρόδο. Εκτός από την κυρία Κονιόρδου θα παρευρεθεί και ο υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αλλά και ο νέος υφυπουργός Κωνσταντίνος Στρατής με 7 συνεργάτες τους με αποτέλεσμα το κόστος να ανεβαίνει στα 3.225 ευρώ.
  • Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκτός του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου θα βρεθεί στη Ρόδο ο αναπληρωτής Ιωάννης Τσιρώνης, ο γενικός γραμματέας Νίκος Αντώνογλου και 7 μέλη της ασφαλείας τους. Συνολική δαπάνη 3.575 ευρώ.
  • Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τα τέσσερα μέλη της συνοδείας της θα απορροφήσουν δαπάνη ύψους 2.213 ευρώ.
  • Ο γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και μία ειδική σύμβουλός του θα βρεθούν στη Ρόδο με συνολικό κόστος 1.030 ευρώ.
  • Από τις πιο «σεμνές» αποστολές αυτή του υφυπουργού Εργασίας Ν. Ηλιόπουλου, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στη Διαύγεια, θα απορροφήσει δαπάνη μόλις 315 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: