ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης: Τα κρούσματα ελονοσίας είναι η κορυφή του παγόβουνου


Την ανυπαρξία συγκεκριμένου και εφαρμόσιμου σχεδίου πολιτικής υγείας για τους πρόσφυγες καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε με αφορμή τα ελάχιστα αλλά υπαρκτά κρούσματα ελονοσίας, που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι τα κρούσματα ελονοσίας στον πληθυσμό των Ελλήνων αλλά και των προσφύγων είναι «μόνο η κορυφή του παγόβουνου».
Παράλληλα, τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα είναι η απουσία συνεπούς πολιτικής υγείας για τους πληθυσμούς των προσφύγων, οι ανάγκες των οποίων καλύπτονται από την υπερπροσπάθεια των επιμέρους υπηρεσιών με προεξέχοντα τον ελληνικό στρατό.
Επίσης, επισήμανε ότι εδώ και πέντε ημέρες το υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει στον δήμαρχο Λαγκαδά και στις ανησυχίες που διατύπωσε για την περιοχή του, μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων στο χωριό Άγιος Βασίλειος, από όπου είχε εκριζωθεί η ελονοσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
«Θα πρέπει να απαντηθεί, αν οι τοποθεσίες των καταυλισμών προσφύγων που βρίσκονται στον Δήμο Λαγκαδά είναι οι ενδεδειγμένες ή όχι λόγω της γειτνίασης με περιοχή που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar» πρόσθεσε ο κ Εξαδάκτυλος.
Τέλος ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στους καταυλισμούς προσφύγων δεν γίνονται από το υπουργείο αλλά από γιατρούς των ΜΚΟ με ό,τι εμβόλιο υπάρχει διαθέσιμο και από όποιον γιατρό τύχει να βρίσκεται στον καταυλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: