ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από όλα είχε ο "μπαξές" του ερωτηματολογίου της διαβούλευσης και οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις απόψεις τους.
κ. Χατζηδάκη, για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του κράτους, οι πολίτες προτείνουν και τη μείωση του αριθμού των μελών του κοινοβουλίου... 

Περίπου 25.000 πολίτες συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο της ανοικτής διαβούλευσης της Νέας Δημοκρατίας για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού της προγράμματος, την έναρξη της οποίας είχε ανακοινώσει στις 16 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι προτιμήσεις των συμμετεχόντων είναι ξεκάθαρες. Θέλουν ένα Κράτος με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες. Ένα Κράτος, το οποίο να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, που είναι και προϋπόθεση για νέες δουλειές» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και σύντομα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες θέσεις, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης, είχε κύκλο συναντήσεων με κοινωνικούς εταίρους, φορείς αυτοδιοίκησης και επιστημονικά επιμελητήρια που του κατέθεσαν προτάσεις ενώ από το Σεπτέμβριο ο διάλογος θα συνεχιστεί και με άλλους φορείς.
Αναλυτικά στην ηλεκτρονική διαβούλευση συμμετείχαν ακριβώς 24.677 πολίτες απ' όλη την Ελλάδα, με επώνυμες απαντήσεις, κάθε ηλικίας, με ισχυρότερη εκπροσώπηση των παραγωγικών ηλικιών.
Το 88% των πολιτών επιλέγει τον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών προκειμένου να γίνουν σημαντικές μειώσεις φόρων και το 12% να παραμείνουν σταθερές οι δαπάνες και να γίνουν μικρές μειώσεις φόρων.
Η πλειοψηφία των πολιτών που απάντησε στο ερωτηματολόγιο της ΝΔ συμφωνεί κυρίως: 
  • με το κλείσιμο κρατικών φορέων και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του κράτους και λιγότερο με τη μείωση των επιδοτήσεων προς την Αυτοδιοίκηση.
Πιο συγκεκριμένα, για τη μείωση των φόρων οι πολίτες είχαν να επιλέξουν δύο φόρους, και επέλεξαν: 
  • κατά πλειοψηφία πρώτο τον ΦΠΑ. 
  • Ακολουθούν ο ΕΝΦΙΑ, 
  • η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων 
  • καθώς και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης.
  1. Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ζητούν διεύρυνση των ηλεκτρονικών ελέγχων και μείωση των φορολογικών συντελεστών, ενώ για την καταπολέμηση της ανεργίας προτείνουν φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις με ρήτρα απασχόλησης και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
  2. Για την προσέλκυση νέων επενδύσεων προτείνουν την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και την εξάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων, ενώ για το μέλλον των συντάξεων προκρίνουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την άμεση κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
  3. Για την Αγροτική Ανάπτυξη η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμούν τόσο την ενίσχυση των μονάδων με εξαγωγικό προσανατολισμό, όσο και την υποχρεωτική εκπαίδευση των νέων αγροτών ως προαπαιτούμενο για την επιδότησή τους από την ΕΕ.
  4. Η αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών από ανεξάρτητο φορέα συγκεντρώνει με διαφορά τις περισσότερες απαντήσεις στην ερώτηση για τους τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας του Δημοσίου στην Ελλάδα.
  5. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που απάντησαν συμφωνεί με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου προκειμένου να καταργηθούν προνόμια συνδικαλιστών.
  6. Η μηδενική ανοχή σε κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά προκρίνεται από τους πολίτες ως η σημαντικότερη δράση για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.
  7. Σχετικά με τη επίσπευση της απονομής δικαιοσύνης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με τη διεύρυνση της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, καθώς και με την επέκταση του ωραρίου των δικαστηρίων.
  8. Στην ερώτηση για την εξυγίανση της λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που απάντησαν (92%) επιλέγει την ελεύθερη ίδρυση και λειτουργία καναλιών βάσει των τεχνολογικών δυνατοτήτων και το 8% συμφωνεί με την πρόταση για περιορισμένο αριθμό καναλιών με προϋποθέσεις λειτουργίας που καθορίζει η κυβέρνηση.
  9. Υψηλά στην προτεραιότητα των πολιτών για τους τρόπους βελτίωσης του δημόσιου σχολείου είναι τόσο η αύξηση των προτύπων/πειραματικών σχολείων όσο και η αναβάθμιση των ολοήμερων σχολείων.
  10. Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν θεωρεί πως η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα πρέπει να συνδέεται με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε κάθε ίδρυμα και όχι με τον αριθμό των φοιτητών τους. Παράλληλα, σύμφωνα με την πλειονότητα των απαντήσεων, ο αριθμός των φοιτητών που εισέρχονται κάθε χρόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να ορίζεται από κάθε ίδρυμα ξεχωριστά ανάλογα με τις δυνατότητές του και όχι από το υπουργείο Παιδείας.
  11. Στα θέματα Περιβάλλοντος οι πολίτες που συμμετείχαν στη διαβούλευση της Νέας Δημοκρατίας, προκρίνουν την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ακολούθως επιλέγουν την αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων.
«Τα αποτελέσματα της ''διαβούλευσης'' επιβεβαιώνουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές του κ. Μητσοτάκη: απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, νέες απολύσεις στο δημόσιο, ασυλία για όσους φοροδιαφεύγουν, συνέχιση του ίδιου καθεστώτος στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 
Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: