ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Β. Παληγιάννης: Αναξιόπιστος ο τρόπος υπολογισμού των κενών


Παληγιάννης Βασίλειος 

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 
e-mail: paligiannis@hotmail.gr

Ολοκληρώθηκε χθες 3-8-2016 η διαδικασία της α' φάσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. και σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.-Κ.Ε.Δ.Δ.Υ..
Οι αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση τα "κουτσουρεμένα" κενά που προσδιόρισαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές. Το σίγουρο είναι πως ο υπολογισμός των κενών δεν έγινε με τα ίδια κριτήρια ούτε από τους Δ/ντές Εκπαίδευσης ούτε κι από τους Περιφερειακούς Δ/ντές.
Ως αιρετός εκπρόσωπος στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. διαφώνησα με τον αριθμό των κενών που σαφώς ήταν λιγότερα από τα πραγματικά και δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά ως προς τον υπολογισμό τους.
Ενδεικτικά αναφέρω:
Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης της Αχαΐας έδωσε 79 κενά Π.Ε.70, ενώ ο Περιφερειακός Δ/ντής μηδέν (0).
Δεν χρειάζεται να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα. Η αξιοπιστία και η εγκυρότητα ως προς τον υπολογισμό των κενών πήγαν ''περίπατο''.
Από τις 3.984 αιτήσεις για τη Γενική Εκπαίδευση, ικανοποιήθηκαν 2.162, ποσοστό 54%. Οι 772 από τις παραπάνω αποσπάσεις ήταν κατά προτεραιότητα.
Από τις 102 αιτήσεις για Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., ικανοποιήθηκαν 56 ποσοστό 55% κι από τις 107 αιτήσεις για Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ικανοποιήθηκαν 94 ποσοστό 88%.
Οι αποσπάσεις έγιναν με μοριοδότηση. Όσοι πιστεύουν πως ''αδικήθηκαν'', μπορούν να κάνουν ένσταση.
Πολλοί συνάδελφοί μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (70% αναπηρία) ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα δεν αποσπάστηκαν.
Επειδή πιστεύω πως υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης κι άλλων αιτήσεων, θεωρώ ως δεδομένη τη β' φάση αποσπάσεων που πρέπει να γίνει έως το τέλος Αυγούστου.
Οι αποσπάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανθρωπιά. Οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως την εκπαίδευση.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους που εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.
Πάντα στη διάθεσή σας
Βασίλειος Παληγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: