ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Γ. Μπουτάρης: Δεν θέλουμε πολιτικά εγκαίνια στη ΔΕΘ - Κάθε χρόνο μας κοροϊδεύουν

thestival.gr
Στο ζήτημα του ΟΑΣΘ και των εγκαινίων της ΔΕΘ αναφέρθηκε νωρίτερα στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της 17ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Αρχικά, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στις οποίες προχώρησαν οι εργαζόμενοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τόνισε ότι η σχέση του δήμου Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό είναι δεδομένη. ''Αυτό που καταθέσαμε στον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη και είναι η θέση μας, είναι πώς δεν είναι δυνατόν το κράτος να υπογράφει μια σύμβαση με εταιρεία για τον δήμο, χωρίς τη συμμετοχή και την υπογραφή του ίδιου του δήμου. Κάτι το οποίο ζητήσαμε να γίνει στην επικείμενη αναθεωρημένη συμφωνία'', δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: ''Όπως είπα και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων, κ. Τσερμενίδη, δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα του. Όμως, θα πρέπει να απαιτήσουν την καταβολή τους από τον ΟΑΣΘ και όχι από το κράτος''. Συνακόλουθα, υπογράμμισε ξανά την επικείμενη δημιουργία μιας διαδημοτικής συγκοινωνίας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε και με άλλους δημάρχους του νομού, χωρίς αυτή να επηρεάζει, όπως είπε, τα δίκια των μετόχων του ΟΑΣΘ.
Έπειτα, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας σε αιχμηρό ύφος ότι έχει χαθεί ο χαρακτήρας της και πώς θα σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα παραστεί φέτος σε αυτά.
''Η ΔΕΘ είναι εμπορικό γεγονός, όχι πολιτικό. Δεν θέλουμε πολιτικά εγκαίνια. Μας χαϊδεύουν και μας κοροϊδεύουν κάθε χρόνο επειδή είμαστε συμπρωτεύουσα. Το πρόγραμμα της κάθε κυβέρνησης πρέπει να συζητείται στη Βουλή και όχι στη ΔΕΘ. Η έκθεση πρέπει να βρει ξανά τον χαρακτήρα της. Αλλιώς θα ταλαιπωρείται η πόλη, οι αστυνομικοί και θα ξοδεύονται ένα σωρό λεφτά για την θωράκισή της ενόψει των κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται''. Μάλιστα, τόνισε πώς είχε ζητήσει επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά να μην παραστεί ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για να αποφευχθούν επεισόδια, γεγονός που αποτελεί και πάγια θέση του.
Τέλος, δεν παρέλειψε να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ένα ψήφισμα αναφορικά με το θέμα, ζητώντας, δηλαδή, να μη γίνουν πολιτικά εγκαίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: