ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Ο υπουργός παιδείας, δηλώνει πως στις 12 Σεπτέμβρη, τα ΝΕΑ σχολεία θα ανοίξουν χωρίς κενά

Πέρυσι τον Οκτώβρη, ο υπουργός μάς υποσχόταν διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών από το 2016. Φέτος τα "γύρισε" και υποσχέθηκε ότι οι μόνιμοι διορισμοί θα ξεκινήσουν από το 2017! Και ο εμπαιγμός συνεχίζεται...

Νέου ή παλαιού τύπου σχολεία;
κ. υπουργέ, ποιοι θα διδάσκουν τις ώρες της Αισθητικής Αγωγής(Μουσική, Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή) στο ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; Οι Δάσκαλοι/Δασκάλες ή οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων; 
dikaiologitika.gr
Για λειτουργία των σχολείων, φέτος, χωρίς κενά σε καθηγητές και βιβλία, από την πρώτη μέρα, δεσμεύτηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, που συζητά το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη θα είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια που συμβεί κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι ήδη το υπουργείο προχώρησε συγκεκριμένες κινήσεις και σε επίπεδο σχεδιασμού ώστε να μην υπάρξει πληθωρισμός κενών ή υπεραρίθμων στη μία ή την άλλη περιφέρεια αλλά και να μειωθεί ο αριθμός αποσπάσεων εκτός αιθούσης κατά τρόπο καθοριστικό”. Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Φίλης, έχουν σταλεί 17 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων σε όλα τα σχολεία και έτσι στις 12 Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει καμμία έλλειψη βιβλίων. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει τα κονδύλια για διορισμούς 21 χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, ενώ , ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν και οι προσλήψεις 800 εκπαιδευτικών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για τα προσφυγόπουλα. Επίσης, θα υπάρξει χρηματοδότηση για θέσεις ειδικών καθηκόντων στα σχολεία. Ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε, για μία ακόμη φορά, ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πάψει να υπάρχει το καθεστώς αδιοριστίας που επέβαλαν τα μνημόνια. Τέλος, με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου καθιερώνεται η αξιοποίηση του προσωπικού στην τεχνική εκπαίδευση, με σύντομες διαδικασίες από τις διευθύνσεις σπουδών, η δυνατότητα κινητικότητας εντός της εκπαιδευτικής περιφέρειας και όχι εκτός αυτής και η δυνατότητα στα καλλιτεχνικά σχολεία να προσλαμβάνουν ωρομίσθιους εμπειροτέχνες για ειδικά μαθήματα. Παράλληλα, επειδή, με βάση τον νέο νόμο για το μισθολόγιο, απαγορεύεται να πληρώνει το κράτος τους μισθούς όσων αποσπώνται σε μη κρατικές υπηρεσίες, ο κ. Φίλης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα αποκαταστήσει την αδικία σχετικά με τους υπαλλήλους του υπουργείου που αποσπώνται στα σχολειά των Αρμενίων των Εβραίων και στις μητροπόλεις που ανήκουν στον Πατριαρχείο, καθώς όπως τόνισε “έχουμε ιστορικό καθήκον να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους υπαλλήλους αυτούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: