ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Οταν οι τρωγλοδύτες πάνε εκκλησία

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτοαποκαλούνται «αντιεξουσιαστές». Το οποίον σημαίνει ότι δεν δέχονται καμία εξουσία εκτός από τη δική τους. Ως «αντιεξουσιαστές» δικαιούνται να καταλαμβάνουν κτίρια, περιοχές ολόκληρες, να σπάνε υαλοπίνακες και να καίνε. Αυτοαποκαλούνται και «αναρχικοί». Κοινώς δεν δέχονται καμία αρχή εκτός από τη δική τους. Αντικληρικαλιστές το λιγότερο, άθεοι στα σίγουρα, κοινώς ανεξίθρησκοι. Το μόνο «οπιούχο» που δεν δέχονται να καταναλώσουν είναι η θρησκεία. Oλα αυτά πάνε μαζί. Τους ακούς να μιλούν και σου δίνουν την εντύπωση πως το μυαλό τους, στον βαθμό που κινείται, δουλεύει με νευρικά τικ.

Ανεξίθρησκοι λοιπόν; Σίγουρα. Πριν από μερικά χρόνια αποκαλούσαν «χρυσαυγίτες» όσους διαμαρτύρονταν για τη λειτουργία παράνομου τζαμιού στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Διότι ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει τον δικό του θεό. Υποθέτω δε πως σε κάθε τέτοια περίπτωση θα αντιδρούν ως γνήσια τέκνα του Διαφωτισμού. Κι αν ο Βολταίρος δεν ήταν άθεος, δεν φταίνε αυτοί που ο Βολταίρος δεν είχε καταλάβει τη δική τους αλήθεια. Και επειδή γι’ αυτούς Θεός δεν υπάρχει, και επειδή όλες οι θρησκείες είναι ίδιες, και επειδή ο κόσμος είναι μπάχαλο, κι αν δεν είναι πρέπει να γίνει, άσε τους να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Εκτός κι αν…

Εκτός κι αν πρόκειται για ορθοδόξους χριστιανούς οι οποίοι εκκλησιάζονται στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Αυτοί τούς μπαίνουν στο μάτι. Φταίνε τα άμφια, φταίνε οι τοιχογραφίες, φταίει ο θεολόγος που τους ταλαιπωρούσε στο σχολείο; Δεν ξέρω τι φταίει. Διότι δεν μπορείτε να τους φαντασθείτε βέβαια να ασχημονούν σε χώρο όπου προσεύχονται μουσουλμάνοι. Oχι, διότι στην ανεξίθρησκη κοινωνία μας μόνον τον χριστιανισμό μπορείς να χλευάζεις. Υπάρχει ο όρος ισλαμοφοβία, αλλά δεν υπάρχει «χριστιανοφοβία». Aσε που στο τέμενος μπορεί να φάνε και ξύλο από τους πιστούς που δεν αστειεύονται, ενώ εδώ έχουν να κάνουν με ανθρώπους που κοίταζαν έκπληκτοι και φοβισμένοι.

Εκ του ασφαλούς. Οπως εκ του ασφαλούς ο τζιχαντιστής κατέσφαξε πριν από μερικές ημέρες τον ογδοντάχρονο ιερέα στη Νορμανδία. Θα μου πείτε συγκρίνω ανόμοια πράγματα. Συμφωνώ, πλην όμως και η light τρομοκρατία δεν παύει να είναι τρομοκρατία κάποιου τύπου. Δις εκ του ασφαλούς. Χτύπησαν τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και όχι βουδιστικό ναό, διότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες, η χριστιανική όμως είναι αντιδραστική. Πόσα «προοδευτικά» μυαλά δεν υπερασπίζονται το Ισλάμ επειδή αντιστέκεται στην επάρατη Δύση;

Δεν χρειάζεται να εκκλησιάζεσαι, να νηστεύεις, να μεταλαμβάνεις, για να σέβεσαι το δικαίωμα του άλλου να εκκλησιάζεται, να νηστεύει και να μεταλαμβάνει. Ακόμη και να πιστεύει στη μετά θάνατον ζωή, στην αθανασία της ψυχής ή στην υπόσχεση του Παραδείσου. Αν και το πιο ενδιαφέρον βιβλίο της «Θείας Κωμωδίας» είναι η «Κόλαση». Ο χριστιανισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του πολιτισμού μας.

Οσο κατάπτυστη είναι η βεβήλωση των εβραϊκών νεκροταφείων, άλλο τόσο κατάπτυστη είναι και η βεβήλωση χώρων λατρείας των χριστιανών. Δεν είναι ζήτημα θρησκευτικής πίστης. Είναι ζήτημα πολιτισμικής ένταξης.

Οι τρωγλοδύτες επιθυμούν την εποχή των σπηλαίων; Με κινητά εννοείται και υπολογιστές για να πέφτουν τα ρόπαλα στα σωστά κεφάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: