ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αποσπάσεις Β/θμιας: Η Α/θμια πάλι βγάζει τα "κάστανα από τη φωτιά"!


Η πρωτοβάθμια και πάλι καλείται να απορροφήσει τους πλεονάζοντες συναδέλφους της δευτεροβάθμιας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πρωτοβάθμια... Το υπουργείο μείωσε ώρες διδασκαλίας που διδάσκουν οι δάσκαλοι/δασκάλες, αυξάνοντας ώρες διδασκαλίας ειδικών μαθημάτων. Αυτό δεν είναι "νέου τύπου" σχολείο αλλά είναι σχολείο "αναγκαστικής προσγείωσης"! Και πριν σπεύσετε να με κατηγορήσετε για συντεχνιακές πρακτικές, σας καταθέτω πως ενοχλούμαι που δάσκαλοι και δασκάλες με πολλές χιλιάδες μόρια και όνειρο ζωής την εκπαιδευτική διαδικασία, είδαν και βλέπουν την πόρτα του σχολείου να κλείνει κατάμουτρα. 
Σας θυμίζω πως το Δημοτικό Σχολείο πάνω απ' όλα χρειάζεται δασκάλους και δασκάλες.
Για την ώρα οι συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας που αποσπώνται στην πρωτοβάθμια είναι εξειδικευμένου αντικειμένου. Εν ονόματι της περαιτέρω εξειδίκευσης(!!!) και με δεδομένη τη διαρκή αύξηση των πλεοναζόντων στη δευτεροβάθμια, ανησυχώ ότι στο μέλλον οι δάσκαλοι/δασκάλες, θα αποτελούν μειοψηφία στα δημόσια δημοτικά σχολεία.
Εύχομαι  καλό κι ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης 

Το ΚΥΣΔΕ απέσπασε 476 εκπαιδευτικούς από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τις ανάγκες των δημοτικών σχολείων.
Στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς αποσπώνται για το σχολικό έτος 2016-2017 οι εκπαιδευτικοί:
1.ΚΟΥΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ07 Γερμανικών
2.ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΕ06 Αγγλικών
3.ΓΚΟΥΤΖΙΑΜΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕ20 Πληροφορικής
4.ΚΑΛΤΣΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ19 Πληροφορικής


Όλα τα ονόματα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: